Mest besökare denna dag men jag tycker mässorna överlag blivit ganska avslagna. Visst är det kul att träffa branschfolk och träffa andra hojåkare. Kommer ihåg förr när man hade påsar fulla med ”giveaways” men idag får man betala för att få en nyckelring för att det står ett varumärke på. Visst är det kul att se nya produkter men det var inte så mycket nyheter i år. Mässpriserna är inte så jätterabatterat och detta får du i även i en butik. Det är tuffa marginaler för handlarna och så är det. Övrigt så knyter man nya kontakter och det är kul att snacka hoj mitt i vintern. Även får ju folk ett ansikte på mig då jag florerar på en mängd forum. Det räckte att visa mitt visitkort så visste många vem de pratade med och vad jag har åstadkommit på den här bloggen och inlägg i användarforumen. Kul oxå att få feedback på filmer och reseberättelser och att det är kul att besöka den här portalen jag driver. Tror att bilderna talar om mer om intrycken även om det nu är lite mer fokus på adventurecyklar. Pratade med handlare och verkar som customtrenden är på väg att avta lite grann och allt fler funderar att gå över till denna typ av hojåkning. Dessa hojar är ju oftast lite högre och svårt att nå ner men det finns ju möjligheter att sänka dem ganska enkelt och tillverkarna erbjuder också produkter för detta, som olika storlekar på sadlar och sänkning av dämpningen.

Har ju stått i Ironbutts Swedens monter eller rättare sagt, lilla hörn i Lelles stora monter. Har försökt förklara lite av tjusningen att åka långt och även gjort reklam för  IBA scandinavian rally som äger rum den 13-15 Juni, 2014.

Det är så kallat långdistans rally med GPS där man försöker planera sin resväg så bra som möjligt med så många poäng som det går att införskaffa. Du får ett antal punkter i GPS och en rallybok där du ser hur många poäng du får för varje besökt plats. Bonusar kan också förekomma i form av kombinationer. Att besöka Långe Jan och Långe Erik på Öland kan ge 250 poäng vardera men att också plåta Fyren i Smygehuk som ger 550 poäng, kan ge en kombinationsbonus på 3000 poäng. 4050 poäng på denna kombo av totalt 27000 du drar in på det här rallyt är en bra start. Tävlingen pågår i 24 timmar där det även kan finnas en tvingande vila i 3 timmar under natten som också den ger poäng att ha genomfört. Årets invent inbjuder även en alternativ 12 timmars för att prova på hur det är att köra ett rally och se om det är något för deltagaren.

sca-iba-rally
ÖREBRO 13 JUNI, 2014

Lite många saker att hålla reda på men det ger sig ganska enkelt och fredagkväll är det ett förarmöte.

Mer info kommer på www.ironbutt.se och frågor besvaras på forumet enklast. http://www.ironbutt.org/forum/forum_topics.asp?FID=37&PN=1

En reflektion: Jag har nog aldrig pratat med så mycket arbetskamrater och kollegor på samma dag. Träffar de ju inte ens på jobbet..

Bilder:
Blir större när du klickar på dom och mer text därtill

Från torsdagen:

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: