Något som jag gruvat mig för. Det skulle jävlas. I vilket fall så testade jag den nya jula-mc-lyften för att jag kunde inte att svingarmen låst när jag skulle skruva ur dämparen. Självklart visade det sig att jag att glapp i bakhjulslagret så det var bara att beställa nya på en gång. Bakdrevet skall också bytas då det mer ser ut som en sågklinga. Problem som uppkom förra året då jag körde med alldeles för slak kedja ner till Spanien.

Läst mig till på olika varaderoforum att det skulle vara jätteenkelt att få bort den gamla stötdämpare men vissa problem att få in den nya.

Jag upplevde det som tvärtom. Tog bort batteriet för att se och nå bättre till bulten till övre fästet på dämpare. Lossade den och gick in under cykeln och lossade även två av de tre bultar som bildar en triangel och håller hundbenet.bult

Fick ut dom ganska enkelt men det var svårare att få ut själva dämparen. Den ville fastna överallt och till slut fick jag skruva bort ställratten till preloadern för den vill fastna överallt. När väl den var borta var det bara att dra ut den under ifrån.

Jämförde med den nya fjädringen. Vilket skall vara upp och vilket skall vara ned. Logiken sa mig att självklart ska ställskruven vara nedåt men ändå man vet ju inte. Konsulterade internet och google och fick fram att logiken stämde.

DSC_0420

 

Så nu skulle då problemen börja. Det gick nästan för enkelt att få ihop det igen så jag undrade om jag gjort nåt fel. Nä då, allting stämde. Bara att rikta in och sätta i bultarna igen och sedan efterdra. Så nu sitter den där.

DSC_0426

Nu väntar jag på att få mina lager. Sedan ska de nya kamkedjespännarna också komma. När vet jag inte. Börjar bli tajt om tid då jag ska på ny gruskurs igen på söndag. I värsta fall får jag åka på de gamla lagren men hade varit skönt att byta.

DSC_0424

DSC_0425

DSC_0423

Det skall göras rent och smörjas nytt. Dammpackningarna har slitits så det är väl grunden till att ett lager har gått.

DSC_0422

Nytt drev skall i alla fall på. Det här har gjort sitt.

 

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: