När jag gjort klart med bytet av stötdämparen. Då dyker posten upp med ett paket i från Tyskland. Var ju bara att fortsätta meka och öppna paketet. Där i låg två nya kamkedjespännare och ett luftfilter. Bensinfilter fanns också men innebär att jag måste ta bort de förbannade motorskyddsbågarna, så det får bli till hösten.

Trodde det skulle bli svårt att byta men när jag till slut haja konstruktionen så var det ingen match. En förlängare med insex så var den loss bak och fram var det ännu enklare att komma åt bara tanken och luftburken var borta. Eftersom jag ändå skulle i med nytt luftfilter så var det inte så svårt. Hade sedan svårt att få igång motorn. Tog en stund innan det började reagera. Skallret har försvunnit men tror ändå att det är ventiler som kanske knackar lite. Få ta in de på justering. Har kollat dom innan men det kanske är dags nu att shimsa om.

Det lilla verktyget som håller kamkedjespännaren i uppfällt läge följde också med så det behövdes inte tillverkas ett eget verktyg.

 

DSC_0428

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: