Om Skye.se

Hur kom Skye.se till?
Satt och funderade eftersom webadresserna blev långa på de sidor jag blev tilldelad av bredbandsoperatörerna. Året var 2003 och dax att bryta sig ur och skapa något eget kort och fyndigt. Eftersom svenska regler inte tillät privatpersoner att ha en toppdomän .se så blev det en dk domän istället.

Höll ju på med flygsimulering och whiskey från Isle of Skye var något som knöt till mig. Skye var oxå lagom kort och skye.dk var ett faktum. Hade samtidigt en bildserver på spray och 2005 fick jag ett årsabbonnemang gratis med tillhörande .se domän. Skapade då Skye.se och började sakta avveckla den danska sidan då jag är svensk. Sedan dess har det rullat på och familjen har gillat korta mailadresser och det har blivit ett bra nickname på användarforum och dylikt.

2010 skapades ett bolag i Norge med namnet Skye. Loggan var väldigt lik min första utgåva. Definitionen av vad deras skye stod för känns bara konstruerad och tillhörande slogan var nog det mest patetiska jag läst. Inte mina problem så länge de höll till i Norge men så startade den svenska avdelningen 2011 och gissa vem som ville köpa skye.se?

Skojfriskt fick jag ett bud på 5.000:- och en flaska whiskey och att de skulle ordna det tekniska med flytten. Skojade tillbaka med att 250.000:- skulle nog täcka de kostnader jag har tack vare att det tar 10 dagars arbetstid att återställa alla konton, hitta nytt arbetsnamn samt att kläder och trycksaker kommer att helt sakna värde för mig om jag ens vill sälja. De tog lixom för givet att jag ville sälja och helst med förlust så gjorde jag ju en gentjänst åt dem samtidigt.

Med en sån arrogant attityd får de inte köpa av mig utan att det kostar. Fick ett motbud på 15.000:- och att jag skulle snabba på för de ville komma igång fort. Ändå väntade jag på detta bud i två veckor.

Knack, knack är det nån hemma?

Nu blev jag förbannad på riktigt. Välgörenhet för fattiga företag som försöker sko sig på andra är inget jag bedriver.
Vill man ha nåt är det säljaren som bestämmer priset inte tvärtom. Framförallt något som inte är till salu från början. Fräcka konsulter har dock inte denna spärr inbyggd. Tre månader senare hörde de av sig igen och frågade om jag fortfarande var intresserad. Har aldrig varit intresserad och ni vill inte betala för vad det kostar svarade jag tillbaka. Undrade oxå varför de hörde av sig igen när det inte var så viktigt för dom och att 15 papp var maxbudet.

Håll Er till er andra domän och besvära mig inte mer,
svarade jag.

Vill du sälja får du återkomma kom i nästa mail.

ALDRIG svarar jag här. Säljer inte till översittare och härligt att vara en nagel i ögat… :p

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
13 years ago

[…] SkyeBlog Äntligen en uppdatering av varadero.skye.se HemExempelsidaOm Skye.se […]

Stefan@XL-forum
Stefan@XL-forum
11 years ago

Helt rätt där 🙂 Låt dem hållas bara, hos oss på XL-forum ÄR du skye 🙂

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: