Amalfikusten 2010


Istället för att åka med på utflykter hyrde vi en scooter att ta oss runt på. Fördelen var att man inte behövde passa tider och kunde stanna när man ville samt att priserna på utflykterna kostade. Alla ska tjäna pengar så är det.

Piaggion hade inte en fungerande hastighetsmätare men uppskattar att farten i fullgas låg på ca 50 och en acceleration som en åkgräsklippare, att vi sedan var två stycken på gjorde oxå sitt. Kunde ändå följa med tre stycken tyskreggade BMW’s i deras framfart pga bättre kurvtagning och kom bara förbi när det blev trångt och gick långsamt.

Härliga kurvor med berg och dalar och skulle gärna ta hit varaderon för att bekänna färg. Var lite nervös för att vägarna skulle vara lite farliga och dåliga men standarden var kanon och vi puttrade på i lagom takt.

Filmen är inspelad med hjälp av min Go cam hero Wide (SD versionen) och höjt farten lite på filmen för att det inte ska bli för långtråkigt. En långfilm är planerad med bilder från hela resan och utflyktsmål, en vintersyssla.

Italienarna är i full färd att höja sin BNP. Amalfikusten inklusive Sorrento och Capri är turistfällor. Cappucino allt mellan 3 och 5€, likaså med bärsen och att bara hyra moppen gick på 80€ för 3 dar. Först ville de ha 110€ men jag sa att jag fått ett annat pris i förbokningen och vips så var priset nere

Åkte båt över till Capri och betalade 540 spänn för en 30 minuters båtfärd, samma pris hade jag fått ta med mig mc till Åland. Hyrde sedan moppe på Capri för att komma runt på ön och det gick bara uppför eller nerför. Den tog de 40€ för 3 timmar inkl soppa. Hade inget val, inga andra frihetsalternativ fanns och döm om förvåningen när vi tog en öl i hamnen i väntan på återfärd till Sorrent. 75 spänn, lika som på Arlanda. Så de vet att de kan ta betalt.

Annars väldigt vackert att titta på.

Capri
Hamnen
Sydläge
Marina Piccolo
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: