Förutsättningen var så här att jag fick ett samtal från en FMCK kollega. Bägge halvt om halvt sjukskrivna och miljöombytet var rekommenderat från läkarhåll. Flyget var billigt ned om vi packade lätt. Tankväska och hjälm funkade alldeles utmärkt som handbagage och flög ner i hojkläderna.

Beställde resan ner men kom ju på att jag inte hade något pass. Skulle beställt nationellt ID-kort såhär i efterhand men alla verkar ju ha olika regler. Varför inte bara skriva ut nationalitet på körkortet..

Vi kollade runt på nätet efter hyrhojar och hittade den som låg närmast det hotell vid flygplatsen som vi fick slagga första natten. Bokade online trodde vi. Var inte giltigt om vi inte förskottsbetalat. Så när vi hade kommit fram till uthyraren så var det vrålstängt och när man ringde sa de bara att de inte hittade bokningen istället för att fixa fram hojar. Så efter lite om och men fick vi fram numret till nästa uthyrare. Han kom till och med och hämtade oss och sedan när vi kom tillbaka transport till flygplatsen.

Flyg och boende/mat är billigt i våra mått mätt, Hojhyran med försäkring och sånt gick på 1200 kr om dagen.
En GS 800 av Bayerische Motoren Werke som ja, mycket elektronik å grejor men visst saknades Varaderon..

Eftersom jag inte fick laddkabeln till kameran trots att jag gjort en adapter från litet till stort uttag. USB-pluggen nådde inte riktigt ner så batteriet tog ju slut. Ändå höll det rätt bra. Perfekt väder varken för varmt eller kallt. Svårt att tro att det är januari. Framförallt när man kommer hem till -15°C och sen 40 cm snö på det.

Nä, nu får filmen berätta mer..

Bra service och hojuthyrare som vet vad han pratar om. Tack Günther!!
http://www.hispania-tours.com/

Trodde jag skulle nå Nordkapp först av fastlandspunkterna men visade sig när vi kom till Tarifa att vi var på Europas sydligaste fastlandspunkt och det är inte Gibraltar. Så då gör jag ett streck över den punkten på listan.

 

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: