Skye’s Fjelltur 2018

Skye’s Fjelltur 2018 på motorcykel i Norge.
Nu går vi på det fjärde året med detta event. På begäran så har vi flyttat datumet detta år.
Efter succén med 3 års event så är det en begäran att köra igen. 
Det är en mycket uppskattad tur som fler borde prova på. Inte för att skryta men det är så enkelt så att man inte behöver betala 50000 kr för att ha roligt en helg. Deltagarna gör hela grejen och bjuder på sig själva. Veteranerna hjälper de nya och vips är alla kompisar.. 

Vi samlas detta år i Bismo, Skjåks kommun och kommer att hålla till på Camping Furuly 
Boka inte ännu, kommer sätta in en bokningskod

I år är det två rutter, en 50 mila rutt som går i vanlig standard och en 30 mila tur som den som vill kan ta det lite lugnare på, fotografera massor och alla sevärdheter längs vägen.

500 km turen
300 km turen


Vi kommer att hålla till i trakterna av Geiranger och efter behov så kan färjan mellan Geiranger – Hellesylt rekommenderas, dock turistattraktion och dyr för de som vill ta alternativrundan.

Den ordinarie turen kommer innehålla spännande nya passager och över 1500 meter klättring med hojen.

Utmaningen presenteras på infomöte vid ca 19-tiden på fredagkväll. Där förklaras allt mer ingående.
Lördagen 11/8 går starten vid 8 och vi är väl tillbaka 10-12 timmar senare. En sträcka på 50 Mil (500 km) skall köras på en förutbestämd slinga runt i fylket Sogn och Fjordarne och dess härliga fjell och fjordväg. Slingan går att laddas ned i förväg till GPS men roadboken förklaras och vilka uppgifter som ligger längs vägen att utföra. Vi är behjälpliga att lösa så att elektronik och allt annat fungerar och nåbara på telefon under resans gång. Denna rutt och roadbook släpps ca en vecka före start så att ingen kan göra rutten i förväg.

Roadbooken kommer att hamna på denna rad när vi närmar oss start

Deltagaren skall ha kamera med sig för att dokumentera vissa platser som angetts. För att bevisa att man har varit där. Till detta tillkommer ett litet ark som förklarar vad som skall finnas på bilden (kallad roadbook) och det visas en bild exakt hur fotot skall se ut plus några andra uppdrag som är hemliga fram till start. 
(Det fungerar lika bra med en mobiltelefon)

Beroende på hur många deltagare det är så kan man välja att köra rutten själv eller i lag om 3-4 personer. Detta för att förhindra det långa snöre som kan uppstå och väntan på sist i kön är med. Känns alltid tryggare om det finns fler i gruppen i fall någonting händer och den som kör först spårar ju för alla andra. Kan vara skönt med ett avbyte av den som ligger först och variera runt i gruppen. Det här är en snirklig tur, mycket kurvor, upp på fjell och ner igen i serpentiner om vart annat. Så ta det lugnt! Ingen hastighetstävling och vi kör i den trygga tanken. Ska hinna se någonting oxå på vägen. Ett vykort var 20:e sekund utlovas

Starten sker i omgångar. 7 minuters mellanrum så att inte grupperna kommer för tätt inpå varandra. Fotografering och tankstopp tar oxå lite tid. Därför vill vi ha reda på vilken hoj du kör så att det kan få hojmodeller att passa ihop samt att kan bli en annan sträckning om man är obekväm på grus. Det löser sig

Typ av hoj spelar ingen roll. Grussträckor kan förekomma som är ganska lätta att köra på då årets tur kommer att gå över kända turiststråk och kanske nån färja.

Lunchstopp ungefär på halva vägen. Vissa vill göra eget käk, andra nöjer sig med en rollerburger. (Värd att smakas) Ha tillgång till vätska under färden. Dricka mycket och några liter i packningen för det går åt. 

Kvällen avslutas med grillning och mycket snack om hur dagen har varit. Liten ceremoni och nån form av plakett utdelas för genomförd fjelltur. 

Finns inga garantier för väder så regnställ kan föredras. Vädret skiftar fort i norska fjellheimen.
Passagerare är välkomna. Bara att boka två platser med två namn

Priset landar på ett självkostnadspris 500 kr per anmäld förare eller passagerare och ingår gör och roadbook samt dekaler och pris för genomförd körning, samt lite andra överraskningar.

Jag är tvungen att ta denna anmälningsavgift, för att folk har en tendens att boka på och sen skita i att komma, samt att det kommer en ”goodiebag” av saker som ska vara med på bilderna. Naturligtvis är detta saker som är till nytta för en hojåkare. Kostar oxå lite att arrangera men inget jag blir rik på och förra årets mössa var en succé

Återbetalning görs ej och skulle det vara så att det blir förhinder i sista stund så hamnar pengarna ändå i förberedelser och administration av nästa års tur. 

Boende:
Har varit i kontakt med campingen och i år bokas det i grupper själv. Åker du själv, ta kontakt för billigare boende men alltid en fördel att ha stuga om det regnar

Ni kommer detta år att få en bokningssida och telefonnummer att själv boka in i er i grupperingar.
Jag har förberett campingen på anstorming denna helg.

Skulle det vara så att du kommer själv, använd denna sidas kommentarer för att dela stuga eller få alternativ. Jag hjälper till. Finns oxå husvagnar som man kan kvartera in sig i.

Stugpriset lär landa på ca 100 kr per person och dygn och betalas på plats. Ta med kontanter och finns bankomat i Bsimo men affärerna gillar inte svenska kort för kontantuttag och det ordnar sig alltid och skulle det inte fungera så har det visat sig att man kan posta några sedlar till campingen i efterhand. Vi lämnar ett gott avtryck som ett gott gäng och ingen camping har klagat då det är sån värme i grupperingen i syftet på att ha en glädjerik tur

 

Återblickar;

Fjellturen 2015:

Fjellturen 2016:

Fjellturen 2017:

 

[EVR_SINGLE event_id=”6″]

[EVR_ATTENDEE event_id=”6″]

 

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: