Gopro’n fick extern mikrofon

Har fått tag i mikrofoner, skulle egentligen bara sättas in i sina uttag. Trodde jag. Det var bara utgångar för olika tv-signaler och 2,5mm plugg i stället för normal 3,5. Så vad göra. Skulle jag öppna kameran och löda in en sladd. Konsultera snabbt google och visst fler som gjort så före mig. Kameran är i sig inte värd så mycket längre men så länge den fungerar kan man ju göra så att det blir bättre motorljud på filmerna. Har ju redan förstört huset för att ha konstantström och kan lika väl göra det snyggt med en liten sladd ut. Såg den här filmen,

Gjorde lite annorlunda. Jag tog de hål som redan fanns och fräste upp för en liten kabel att få plats där den gamla mikrofonen satt. Den lödde jag bort och det är den som är minst på bilderna. Sedan satte jag dit en hona för en förlängnings kabel och sen var det bara ut å prova. Gjorde en film för första gången på länge. Testade nya datorn och det gick undan.

 

DSC_1061

Hålet för konstantström och sladden som kommer ut till mikrofon

DSC_1062

Den lilla gamla mikrofonen. Den nya och sladden ut

Uppdaterat 160225

Lödde dit en kraftigare kabel då det var glapp i den förra

Lödde dit en kraftigare kabel då det var glapp i den förra

DSC_2349

Längre kabel så att microfonen och kabel inte slår i fartvinden

DSC_2350

Sitter med kardborrband men har en tendens att släppa i klistret

DSC_2351

Här sitter laddkabeln som får ström via ett cigguttag på hojen. Det ska läggas ny silikon runt, blir lätt fukt i kamerahuset

DSC_2352

För att få igen låset och den kraftigare kabeln fick jag putsa lite. Antagligen denna som klämt den gamla kabeln

11 kommentarer

 1. Hallå där!
  ”Cawwa” här … 🙂

  Har en fråga om externa mikrofoner. Känner du till några som är bra och billiga. Vill helst inte hålla på med kablar då Virb xe stödjer blåtand.

 2. Hej Cawwa. Det beror ju på vad du vill använda mikrofonen till. Vanligt blåtands headset skulle väl gå att koppla in om du ska prata samtidigt som du filmar.
  https://www.youtube.com/watch?v=BwWx95ot6_g
  Samma mic för 30 kr
  Har denna fäst med en kort sladd och lite kardborrband på kamerahuset. Funkar bättre än inbyggd mikrofon
  http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-NEW-Electret-Condenser-Stereo-Clear-Voice-mini-Microphone-for-sony-ECM-DS70p-3-5mm/2044947369.html

 3. Njae, jag tänkte mig att placera en mikrofon i lä och nära avgasröret för bra motorljud. Nu kommer jag att ha kameran hela tiden i utsatt vindposition.

  Men du menar alltså typ en bom-mikrofon som finns i kommunikationsenheter för hjälmar o.dyl?

  Hmm … hur skulle det gå till rent praktiskt att koppla in detta?

 4. Blir ju lite lödande men ändå.. Sladd är ett måste. Än så länge är det ont om trådlöst överföring som är tillräckligt smått och inte kostar skjorta.

  Antar att du vill ha kameran hjälmmonterad.? Annars finns det smidiga fästen att sätta på backspegelarmen och dra kabeln så som jag har gjort längs kopplingsvajer och sedan under tanken bak till att sitta mellan ljuddämparna.

 5. Sådär, nu fick jag fixat med nytt lösenord … 🙂

  Nope, skall inte ha kameran på huvet, den skall sitta på skyddsbågen eller i bröstsele eller kanske någon annanstans på en av mopparna. Därför hade ju blåtand fungerat perfekt.

  Hittar faktiskt ingen med sladd heller, i alla fall inte garmins tillberhörssida. (Den du visar på bilden är en äldre variant, Virb elite). Kommer faktiskt på att man kan lösa det med kabeladapter. Då kommer ju saken i ett annat läge. En liknande din i bloggen borde funka, fast med längre sladd.

  Helt nytt område för mig detta, känns som man har hela handen mitt i näven … 🙂

   

 6. Annars är du välkommen ut till mig så kan vi säkert löda ihop nåt eller beställa nåt befintligt från Kina. Är inte så lätt när jag inte vet hur den ser ut och hur uttagen är..

 7. Då har jag uppdaterat med lite nya bilder och ny modifikation. Så fixar kameran en säsong till av filmande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.