DSC_1943
Varadero 2008

Svarta blixten var lixom upptaget och nåt arbetsnamn måste den få. Hittades i Gävle, inte billig men ett måste för att få komma ut på vägarna även i år. Det blev för stressigt att leta och laga fel på den gamle Selma-Clara som bara ville bråka och får ta tag i henne i lugn och ro och sakta få 99:an att fungera igen som den skall. Kanske inte så allvarligt fel ändå men tiden och framförallt lusten fanns inte att chansa i år igen. Bränsleförbrukningen måste ner och då var valet självklart på en insprutare med 6 växlar för att användas på långresor och rallyn. 1710 mil stod mätaren på så den ska nog hålla ett tag och ge mig den tillförlitlighet jag behöver.

Nåja, allt är inte frid och fröjd. Blueray var i närmaste naken på tillbehör. En toppbox, centralstöd och handtagsvärme var det som fanns på. Håller inte för den bekväma. Toppboxen åkte av för att jag bara skall kunna byta mellan hojarna samt att jag är grymt nöjd med den Maxia E55 jag har med snabblås och bromsljus i. Då finns den över till andra tillfällen..

Inköpslistan blir stor.

Sidoväskornas fästen passar inte på den nya, så beställt nytt och samtidigt får jag ändra på väskorna. Nackdelen blir att jag får aluminiumsvetsa igen de gamla hålen alternativt byta hela sidan. Ett projekt i sig och får skriva om det i höst. Tillsvidare får det bli lite hål som jag kanske tätar med skruv och silikon så länge.

Det enda som jag bara kunde flytta över var Leo Vince Piporna, Gick snabbt och lätt och enklare än vad det är på den MK1, SD01 där bakre kåpan måste lossas.

DSC_1939

 

 

Första inköpet blev en ”Big foot” från Rodrigo i Portugal. Värdefullt så in i norden att kunna ställa sig överallt utan att det sjunker ner eller hålla på att böka med en platta.
http://www.ebay.com/itm/111687343428 £17 med frakt
DSC_1940

Originalrutan är inget att ha. Nu var den iofs satt i lägsta läget men all vind landar på visiret och känns som jag inte har någon ruta alls. Blev att beställa en MRA Vario. Noterade oxå att originalrutan var felmonterad och den hade oxå spruckit i ena fästet. Lite tråkigt att jag oxå noterade ett Motobatt batteri. Erfarenheten från detta batteri är inte de bästa då polerna släpper enkelt och det är tur att det finns garanti i 6 månader. I samma veva som jag beställde rutan så tog jag oxå ett nytt bagsterfodral runt tanken. Flytta över det gamla var inte lönt och hålla på att byta varje gång. Nä, bättre med ett nytt och fräscht och oxå uppdaterat fäste. Då vinden sög tag i flärparna på sidan så hade jag sytt fast kardborrband och klistrat fast motsvarande på insidan tanken. Det fick sitta kvar och bara flytta över tankväskan.
DSC_1938

DSC_1950

DSC_1941

DSC_1944Kostnaden var inte så stor. Hittades på www.BS-Motosport.com Fick 10% på rutan och 5% på bagstern och det avgjorde dealen. Frakt från samma ställe och fort gick det. Hemma på 5 dagar för €235.

Installation

GPS är ett måste. 12v till den och gäller då att hitta uttagen för att slippa skarva för mycket. Nu hade jag tur då värmehandtagen hade fått ström via den tillbehörskabel som säljs. 300 kr hos honda är inte så blodigt men nu slapp jag inhandla den. Här fanns uttag för både konstantström och ström från tändningen.
DSC_1945Här passar ju bara Hondas egna utrustning så blir att skarva på egna. Köpt ett gäng såna här täta kontakter i Kina som nu kommer till användning. De finns även på Biltema men bra mycket högre pris för ett par.

XL-forumets Joker, Flemming även kallad har även han hjälpt till att skära ut ett GPS fäste som sätts fram vid rutan. Lite pyssel att forma och borra till fäste. En del att tänka på då Garmins navihållare med laddare inte är plan. Målade med gummifärg och sedan skall allt monteras.

DSC_1946

DSC_1947

DSC_1948

DSC_1949

Kvar återstår då alltså att få väskhållarna. Beställt från Holan i Polen.

Väntar på Motorbågar och toppboxfäste från www.Piqumoto.com Bara att maila Andrea om pris och med frakt gick det på €166,50 Motorbågarna ligger annars på runt 1800 kr så det är en bra kontakt.
Kontakt har jag oxå beställt från Louis.eu och ett par dimljus ligger sen förr. Blev oxå beställt nytt visir och pinlock samt fäste för dimljusen. Utnyttjade en 20% kupong men visiret och pinlocken var så slitna att jag ser suddigt och i regn funkar det inte alls

Som sagt, det har kostat på lite. Blev ett hastigt beslut men ville inte sitta denna sommaren och hoppas att jag får grejorna innan XL-träffen i Storforsen 24:e Juli. Funderingen är dock nästa år att bara tanka och köra..

 

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: