Min ljusblå Varadero kallas så för att inte förväxlas med andra och det kommer ju stadigt uppdateringar för att förbättra tillvaron till hojs. Har slutat besöka affärer som Biltema, Jula, clas och Kjell&Co då det oftast slut på lagret och jag hittar pryttlarna till en tiondel av priset i Kina på www.aliexpress.com Söker även av Ebay i vissa fall. Wish går knappt att söka på, DX har för långa leveranstider. Tar iofs i genomsnitt 3 veckor att få hem grejorna och sedan är det där att jämföra bilder och hur produkten egentligen såg ut när den landat hemmavid.

I höstas då, så hade Louis.eu ett erbjudande att handlade du för €300 fick du €100 i rabatt. Hjälmen behövde nytt visir samt nya fästen då en klant som passerade min hoj även tog med sig hjälmen som hängde på backspeglen. Nu var det gräs men visiret och dess fästen gick sönder.
En scottoiler beställdes. Enklaste formen och gick lätt att koppla in den på vacuumslangarna. Svårare var att hitta en position för behållaren. Satte fast den mellan ram och bakre sidokåpa.

Lite andra tillbehör som extra scottoiler olja, oljefilter, tvättmedel för luftfiltret, handrengöringspasta och några spännremmar från Rox.

Andra momentet var en ny tankväska. Bagstern är lite bökig och får åka med på den andra hojen. Här är det snabbfäste, enkelt regnskydd, enklare att stuva saker plus att extra bältet som är med, kan tas av och bra när man inte har tillräckligt med fickor. Samt ett avtagbart kartfodral..

Var 20% rea på den här, så därför köptes den. https://www.louis.eu/artikel/givi-xs308-tank-bag-20-litres/10020041

Nästa pryl som kom från Kina var termometern. Har länge sökt något som kan fungera som jag vill. Många tycker att den skall placeras på styret eller styrets hållare. Problemet är då att det kommer upp varmluft från motorn och då stämmer ju inte yttertemperaturen alls. Tyckte fördelen med denna var att den hade en yttre givare till tempen. Nu stämmer ju inte bilderna här heller alltid, så kabeln var bara 10 cm lång, så gör inte så mycket nytta

https://www.aliexpress.com/item/Universal-Multi-Function-Digital-motorcycle-Voltage-Alarm-Temperature-Thermometer
Klippte av
Tog en gammal och längre sladd till tempgivaren
Å så lite lödning
Lite test och så funkade den

Nu var ju detta multifunktion med klocka, voltmätare och tempgivare men går ej att se när tändningen är av. Går visserligen att koppla det så men då tömmer jag batteriet ganska fort. Voltmätare med USB-uttag fick jag tag på i Kina så den satte jag in och bytte ut det gamla USB-uttaget. Så kan ladda vid stillastående

Ladda saker i tankväskan t ex..

Lite kabeldragning och så satte jag givaren till termometern under strålkastarna fram så nu skall jag väl få någorlunda rätt visning av temperaturen. Sen kom vi till det där, var jag ska jag sätta den? Tankväskan skymmer styrhållaren och kabeldragningen blir inte speciellt vacker. Tills jag kom på det som Balthazar.. Där blir ju perfekt, eftersom det sitter med kardborre.

https://www.aliexpress.com/item/Universal-Multi-Function-Digital-motorcycle-Voltage-Alarm-Temperature-Thermometer-Tachometer-for-racing-and-scooter/32822679656

 

Nästa pryl som jag har monterat är en smartare telefonhållare av modell X-grip. Denna hade oxå finessen att kunna ha ett usb-uttag för laddningen av telefonen samt med strömbrytare. Eftersom tidigare installation av GPS och strömuttag i ”lilla facket” så har jag ju strömbrytaren där, så lite overkill men det var ju vad jag fick med samt att kom med fäste både att fästa runt styre eller skruva in i backspegelfäste med RAM-ball systemet.

https://www.aliexpress.com/item/Universal-3-5-6-Inch-9-30V-Motorcycle-Cell-Phone-GPS-Mount-Holder-X-Grip-Clamp/ ca 150 kr

 

 

 

 

 

 

 

Sitter faktiskt fast hur mycket det än skakar. Kort sladd är oxå bra. Att jämföra med Clas som inte har en färdig lösning och börjar 300 kr sen fås det köpas till extra dyra tillbehör..

 

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: