Skye’s däck och balans, 4857 mil

Dax igen, mittremsan på däcket var lövtunt. Bara att kasta sig på ett byte. Däck beställdes på mcdackonline och hämtades nu ut på eftermiddagen.

Eftersom fälg redan är balanserad och Michelin Pilot Road trail 4, inte har några markeringar på tyngsta och lättaste punkt, så är däcket redan balanserat från fabrik och gör det hela lite enklare.

Av med det gamla och på med ett nytt. Behövs egentligen inte så mycket verktyg, mest att trycka till det på rätt ställe så hamnar det på plats. I med lite luft och panga ut det, sedan bara att montera igen.

Kör detta på bloggen för lite minnesanteckning på miltal och jämförelse mellan nytt och gammalt däck.

Sedan hade jag beställt en dubbelpipig scottoiler, då ena sidan på kedjan bara smörjdes och att det inte fördelades runt om. Så i samma veva så åkte den på.

 

Efter detta blev det en tur ut till Nääs för att rubba bort ytbeläggningen på däcket och kolla in lite hojar och bilar som entusiaster visar upp..

En klassisk Jensen med sin välvda bakruta, det är design på allvar.

 

2 kommentarer

  1. Nya däck är det bästa som finns för en mc åkare. Rena godiset;)

    Smart lösning med dubbelpipa på Scottoileren. Visste inte ens den fanns.

  2. Kommer byta fram oxå inom kort. Har väl 500 mil kvar på det innan det blir gränsfall.
    Dubbelpipan hittade jag efter lite googlande då jag tyckte fenomenet var lustigt att den bara smorde på utsidan och inte insidan. Nu sitter det bättre oxå och mer direkt på kedjan

    http://www.ebay.com/itm/310320102214

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.