Scala Rider Q2

Det är inte lätt att veta skillnaden. Hittade ju ett billigt Q2 multiset på CDON. Förstår nu varför det var sån skillnad i pris på Cardo G4 och Q2 Pro. Dessa har kompabilitet med A2DP systemet. Alltså full stereo överföring i bluetooth. Det har inte min modell så jag är tvingad att ha en sladd kopplad mellan enheterna för att lyssna på mp3.

Nu har jag löst problemet med ha långa sladdar kopplade till telefonen. Lösningen fann jag ut redan i somras men tänkte inte på att jag kunde göra på samma sätt med Cardo Scala Rider Q2.

Använde headsetet som fjärrkontroll till Iphonen.
Telefonen stod på laddning och kopplad till ett par datorhögtalare i husvagnen. Jag satt utanför och bytte låtar, höjde och sänkte volymen. Ringde det stoppade jag bara in lurarna i öronen, svarade och musiken bröts för att återuppta när jag avslutade samtalet. Vände sedan på kopplingen så att headsetet var kopplat till högtalarna och så satt jag med telefonen utanför och valde musik i skärmen på telefonen och kunde höja och sänka volym.

Jag har ju ett sony ericsson headset, MW600, som jag använder till vardags i jobbet och dubbla telefoner.
Ca 300:- med lurar, jämföras med lurar som med 1,5 meter sladd kostar lika mycket, fastnar i allt och går sönder.

MW600 är så fiffig att det går att köra flera enheter samtidigt, dock bara med en unik funktion per enhet. Så en koppling kan t.ex. agera headset för en samsungtelefon och samtidigt kan du ha den kopplad mot t.ex. en ipod touch eller iphone för streaming av musik.

Nu kan jag alltså lägga telefonen i tankväskan eller i toppboxen för att laddas och fortfarande kunna lyssna på ljudbok eller musik. Q2 och MW600 är kopplad med sladd och MW600 kan du placera på krage eller slag till fickan i närheten av hjälmen.

Negativt är ljudkontrollen som är av touchvariant. Hade varit bättre med ett litet hjul för att höja och sänka. Sedan lite kaka på kaka men testat och kan ha två olika telefoner inkopplade om MW600 är nära munnen. Även MW600 har inbyggd radio.

I samma veva har jag gjort en laddkabel för att kunna ladda upp scala rider ifall den skulle gå tom på laddning. Har ju väldigt lång batteritid, så lång att jag glömmer att ladda upp den.
Tog bara en gammal usb-sladd och skala av den i lagom längd. Sedan lödde jag på en batterikontakt från Kjell.com t. ex. Tog bara den röda kablen till plus och svart till jord, så var den klar och kan bara stoppa in den i  USB uttaget. Har ju köpt ett set (billaddningskit) som jag kan byta runt till lite allt möjligt men i bland behöver jag ju ladda fler saker samtidigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.