Enligt tidigare inlägg: http://varadero.skye.se/hosttraffar-2017/

Så införskaffades Kåtten Pirmin i utbyte mot gamla Selma-Clara, och det är väl klart att Pirmin skall kittas. Inte för långa turer men nån liten tältnatt ute i skogen skall väl göras och är väl alltid bra att ha någon typ av förvaring på den lilla kåtten.

Så ut på nätet och leta efter en tankväska och då ville jag varken ha en med magnetfäste eller att det skall fästas med remmar varje gång den skall tas av. Näe, ska sitta med clip-on och lite kardborre på ett fäste som alltid sitter på.
Själva hållaren till vänster kan väljas vaderad eller inte, beroende på tank. Nu har jag plasttank den större på Kåtten så går lika bra med bägge. Är avtagbar i sin konstruktion med kardborre. Sitter den däremot mot lackad yta lär det skava utan vaderingen.
Fick med fackindelning, bärremmar och ett regnskydd och den hittades naturligtvis i Kina

https://www.yoycart.com/Product/549647143262/

Priset låg på $51 men sen tillkommer frakten och då är det inte riktigt som Ali eller Ebay. En fraktavgift är föreslagen men vikten är fel. Så det läggs på ytterligare $50 men då blir det å andra sidan express. 4 dagar tog det, sen kom budet. Är en touratech-styled väska som passar även BMW GS 1200, 800 med silvriga ränder. Gissar att likvärdigt i en tysk butik gått på det dubbla.

Nästa sak som skulle handlas var mjuka sidoväskor, söktes oxå runt på bilder för att hitta varianter.
Hittades oxå på Yoycart men frakten var ungefär lika dyr, så hittades på AliExpress med två veckors leverans för 700kr

Blir nog rätt bra att få med lite småsaker som kök och andra produkter, regnskydd medföljde men är en väska i galon, så känns lite overkill
35 Liter styck – 700 kr paret

Sista jag jag gjorde var att dekaltrimma Nexx X1D hjälmen och installera Scala Rider G9x som headset

Det var egentligen inte så svårt, krävdes en liten modifiering bara. 
Ut med innerfodret och placera elementen till ljudet. Dessa har jag ju bytt ut mot KOSS

Är förberett att installera det egna intercom-systemet. Är ju som vanligt, att alla enheter är kompatibla bara det att man stjäl den enda bluetooth utgången som finns och då försvinner den uppkopplade telefonen.

Har blivit en viss spridning nu för tiden på märken och kompisgäng väljer ett sammanbindande. Jag är nöjd med Scala men får se vad jag köper nästa gång, sällan att vi kopplar upp oss utan det är telefonen och musik från den som väger tyngst, så behöver inte kosta på sig att koppla upp mot 8 andra enheter. De flesta jag åker med, vi kopplar upp oss av bara farten, nytillkomna däremot. Då uppstår problemen

Tog bort insatsen ur hjälmen, själva spännet från scala ridern var lite bredare för att glida in mellan hjälmens skal och över insatsen till NEXX eget system.

Sonika fick jag dremla bort bredden och fortfarande ha kvar stödet så att det gick att skruva fast skyddet

Här sätter jag sedan på skyddslocket och hjälmen bibehåller sitt ursprungsutseende.

Sedan var det bara att skruva fast det som klämmer, dra in microfonen och klämma fast innerfodret igen.

Sedan har det inhandlats ett set bromsbackar från Brembo till Kåtten. Bakbromsen har slitit snett.
Hittat en schyrre italiensk sida. €22 per par på http://www.carpimoto.it/en-SE/
Frakt tillkommer med €9 och express DHL, så köp många på en gång

Nästa inköp var en svänghjulsavdragare och titt på hur modifiera samma startmotor men att slänga in den i samma skal. För det är skalen runt startmotorn som skiljer befintlig insats. Kanske lämna in till firma som handhar byte av kol och nållager. Ska ändå byta svänghjulsinsatsen då packningen verkar ge sig och fastna.

https://www.aliexpress.com/item/Sprag-Clutch-Gear-Bearing-One-Way-Clutch-Bearing-Needle-Bearing-KTM-LC4-640-Motorcycle/32787773040.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.LftPVc

Så avdragaren, 30mm invändig gänga..
Inköp 113 kr

av Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: