BMW-klubben avdelning 10 anordnade en dag för avrostning med kurvtagning på go-kartbanan för de som ville det och även gruskurs till de som vill lära sig hantera sina maskiner för att ta sig fram mer avslappnat och våga gasa. För det är vad det handlar om samt att stå upp för att få bästa balans.

Peter och Johan var instruktörer denna dag och de visste precis vad vi behövde lära. Sammanlagt 23 stycken körde grus och hur många det var som körde knix vet jag inte men säkert 80 cyklar till. Kul att vi hade 4 stycken tjejer som ville lära sig köra grus också

Dagen var lite kylig till en början men sedan kom det äntligen lite värme och vi fick ta av oss tröjorna och det blev svettigt. Det var riktigt kul och lär ha träningsverk i armarna i morgon. Varaderon är lite framtung men det går att köra, lite tyngdpunkt bak så funkar det med gaspådrag. Släpper man gasen gräver den ner sig.

Vi var tre stycken från XL-Forum och sedan var även lokförarkollegan Peter med och körde på sin gamla GS1100 och så mötte jag pensionären Björn. Det var en riktig höjdardag, go gemenskap, bra arrangemang och en Skye som log hela dagen. Ser redan fram mot nästa tillfälle i maj. Då ska vi lära oss att bromsa i kurvor, hur det nu går med varaderons kombibroms..

Bjuder på bilder samt att jag filmat under körning. Filmen får jag ladda upp senare då den skall redigeras.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: