Efter att ha provat på med en mindre vagn och litet tält i 2 år så har vi nu bestämt oss för att vi trivs med camping livet och vill utöka och utveckla det hela med en större vagn. Köpte en mindre och väldigt billig vagn till en början som inte skulle kosta mer än en normal semester i stuga för att känna in oss. Mycket handlade om totalvikten och vad jag fick dra med mitt B-kort och tung bil.

Nu är beslutet taget att det blir att ta nytt körkort och då inga begränsningar på hur stor vagnen kan bli. Vi har ju vår familj som ibland kan vara 3 personer och ibland upp till 6 beroende på vad tonåringarna vill göra. 6 personer i den lilla vagnen blev väldigt rörigt och nu hoppas vi att den större löser både viss bekvämlighet och det lilla ”space” varje individ kräver.

 

Vad blev det då?

Bestämde oss för en Hobby där det verkar som det blir mycket vagn för pengarna. Valet och tankarna har hela tiden varit på hur stort vi ska uppgradera till. Finns ju alla tänkbara modeller och en barnkammarvagn såg som självklart. Vi var helt inställda på att en Hobby 560 KMFe skulle passa vårt behov men när vi kom in i vagnen insåg vi att det blev väldigt trångt i själva köksdelen och att barnkammardelen hela tiden skall passeras när vi ska in i vagnen. Har den lille gått och lagt sig så finns viss risk att han vaknar lika ofta. Större modellen av denna är ju en 650. Den blir längre men inte bredare och lösningen blir då den samma. Vi gick sedan in i en större 650 KFU och såg att planlösningen var som vår gamla vagn. Trots att vår Smålandia är liten så är den välplanerad och fördelen nu är att vi slipper bädda om soffgruppen varje gång vi ska sova. Denna kan nu stå orörd och skulle det komma gäster går det att bädda om.

 

Det har varit en djungel att få reda på vad som ingår i vagnarna och vad som ska köpas till för att få det att passa våra förhållanden och vad vi vill ha för bekvämlighet i vagnen. Eftersom det är en sprillans ny vagn så gäller det att välja rätt från början så att det inte skall eftermonteras och göras åverkan på sådant som kunde varit gjort redan från fabrik. Sedan gäller det också att tänka till på vad en begagnat köpare vill ha när/om vi skall sälja den.

 

Det blev då en Hobby 650 KFU Prestige med följande tillbehör.

  • Viktökning till 2.000 kg
  • Alde vattenburen värme
  • Golvvärme
  • LCD service panel
  • Köksfläkt
  • 12 V batteri paket
  • City water connection
  • DVB-T antenn Maxview Gazelle
  • 230V och antenn utgång till förtält
  • Förtält Ventura ”Pacific 300”

438_prestige_650KFU_2012 kfu650-03 pacific300main67

360° vy över hur vagnen ser ut invändigt

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: