Skye’s fjelltur 2015

logo

”Min gode venn Skye i fra Sverige vil arrangere et treff i Norge 26-28 juni 2015. Helgen er lagt opp til sosialt samvær, uansett mc merke. Lørdagen blir det virkelig en langtur rundt i fjellene i Telemark og over til Agder en tur. Litt sånn mc orientering, ved at man tar bilder av bestemte steder. Det vanker diplom og heder på lørdagskvelden. Jeg  anbefaler alle mine leser selv å gå inn på Skye sin blogg for å lese om dette. Hvis du går på ”Fotoalbum”,  på Telemarktur vil du se bilder av dette flotte fylke.” /Freddy 

Start: 27/6 – 2015 kl 07:00

English site

Skye’s Fjelltur på motorcykel i Norge.
Förhoppningsvis blir det ett årligt event som kan utökas med deltagare allt eftersom men det måste provas och då kanske det blir andra rutter..

Vi samlas i Notodden, Norge på Mc-campingen som finns där 26/6-2015. Karta finns i show/hide details
Utmaningen presenteras på infomöte vid 19-tiden på fredagkväll. Där förklaras allt mer ingående.
Lördagen 27/6 går starten vid 7 och vi är väl tillbaka 13-15 timmar senare. En sträcka på 75 Mil skall köras på en färdig slinga runt i Norges härliga fjellvärld. Slingan går att laddas ned i förväg till GPS men roadboken förklaras och vilka uppgifter som ligger längs vägen att utföra. Vi är behjälpliga att lösa så att elektronik och allt annat fungerar och nåbara på telefon under resans gång

Deltagaren skall ha kamera med sig för att dokumentera vissa platser som angetts. För att bevisa att man har varit där. Till detta tillkommer ett litet ark som förklarar vad som skall finnas på bilden (kallad roadbook) och det visas en bild exakt hur fotot skall se ut plus några andra uppdrag som är hemliga fram till start.

Beroende på hur många deltagare det är så kan man välja att köra rutten själv eller i lag om 3-4 personer. Detta för att förhindra det långa snöre som kan uppstå och väntan på sist i kön är med. Känns alltid tryggare om det finns fler i gruppen i fall någonting händer och den som kör först spårar ju för alla andra. Kan vara skönt med ett avbyte av den som ligger först och variera runt i gruppen. Det här är en snirklig tur, mycket kurvor, upp på fjell och ner igen i serpentiner om vart annat. Så ta det lugnt! Ingen hastighetstävling och vi kör i den trygga tanken. Ska hinna se någonting oxå på vägen. Ett vykort var 20:e sekund utlovas

Starten sker i omgångar. 7,5 minuters mellanrum så att inte grupperna kommer för tätt inpå varandra. Fotografering och tankstopp tar oxå lite tid. 

Typ av hoj spelar ingen roll. En liten grussträcka på ca 5-10 km som är ganska lätt att köra på och som är gjord av en privatperson. MC får köra där gratis.

Lunchstopp ungefär på halva vägen. Mackor med äggröra och bacon som tillagas på medhavt kök, vad annars??Ingredienser delas ut vid avfärd. Ta med matkärl och bestick och vätska. Dricka mycket och några liter i packningen.

Kvällen avslutas med grillning och mycket snack om hur dagen har varit. Liten ceremoni och nån form av diplom eller plakett utdelas för genomförd fjelltur. Därför vill vi ha reda på vilken hoj du kör så att det kan utfärdas på diplomet. 

Finns inga garantier för väder så regnställ kan föredras. Vädret skiftar fort i Västra Norge.
Passagerare är välkomna. Bara att boka två platser med två namn

Priset landar på ett självkostnadspris 350 kr per anmäld förare eller passagerare och ingår gör frukost, lunch, barbeque och roadbook samt dekaler och pris för genomförd körning, samt en frukost innan hemfärd på söndagen.
Återbetalning görs ej och skulle det vara så att det blir förhinder i sista stund så hamnar pengarna i någon välgörenhetsorganisation, typ trafikskadades förening eller vajerräckenas strimlingspris.. 

Egen bokning av stuga eller tältplats

http://www.notoddencamping.com/ 
Använd kommenteringen på sidan för visa om någon kan tänka sig att dela stuga. Brukar finnas två rum i varje stuga.

Nedan följer en liten pliktig anmälning och betalningsanvisning.
Bokningen och fönstret stänger den 22/5 då ska det vara betalt för deltagandet. Detta mångt och mycket för att inte överbeställa saker. Det är självkostnadspris för att hålla nere matkostnader som kan dra iväg i Norge.
Maximerat antal är 20 hojar + två färdledare så först till kvarn.. Kan läggas till en kö-lista, vi får se hur gensvaret är om vi ska skjuta till extra platser.

Väl mött, syns till Fjells!!
Skye & Jörgen

Demovideo:

Länkar, filer till rutten är exempel på hur det kan se ut. Den verkliga rutten kommer ut senare
Ungefärlig rutt i : Google maps

zip-icon-300x252

GPS rutten och koordinaterna till alla delmål som skall fotograferas släpps 25 maj.
Sedan visar man upp med sin kamera vilka kort man tagit under turen och Guld-medalj fås för genomförandet. Vissa mål tillkommer senare och uppdaterar efter hand. Går oxå igenom innan start så att alla har samma och hjälper till att föra över filerna till era GPS:er

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bokningen stänger 2015-06-25. Då viss efteranmälan kommit in.

SKYE'S FJELLTUR

Show/Hide Details

Registration is closed for this event.
For more information or questions, please email:
Fjelltur@skye.se

 

Frågor och funderingar eller nåt vi inte har tänkt på: Lägg en kommentar på bloggen.

 

 Nedan ser du de som har bokat upp sig på Skye’s Fjelltur

Attendee List for Skye's Fjelltur

1.) Tony Carlsson
2.) Håkan Ekstrand
3.) Peter Engström
4.) Sture Fagrell
5.) Anders Grahns
6.) Tenere-Thomas Hailand
7.) Gunnar Hansen
8.) Lars Hult
9.) Sten Isnes
10.) Melle Jönsson
11.) Freddy Klemetsen
12.) Tommy Larsson
13.) Per Steinar Lilledrange
14.) Anders Lundström
15.) Åke Nyström
16.) Flemming Skovlund
17.) Magnus \"Skye\" Somberg
18.) Tina Strand
19.) Odd Magnar Strindmo
20.) Stefan Wibring

 

 

 

 

31 kommentarer

 1. Hej Magnus

  Jag har en kompis som undrar om det går att efteranmäla sig till fjellturen 27 juni 2015 ?

 2. Heisann, du skriver at kart og gps  koordinater skal legges ut her(25 mai). Har jeg gått glipp av noe her ?

 3. Kommer ut så fort jag kommer hem. Är ännu inte fullständig då min egna hoj strejkat jag inte kommit iväg för att reka sista biten av turen

 4. Såå.. Då har jag förlängt anmälningstiden och nu kommer även färdväg och sådant upp i en första upplaga. Så får ni ett hum om hur turen ser ut. Vissa positioner kommer att läggas till..

 5. Hej på er. Är det någon som har plats i sin stuga eller vill dela på en? Hör av er.

   

 6. Hej Skye
  Vilket format kommer roadbooken ha? Tänker att en liten roadbookhållare kunde vara bra. Biltema har en för 168 mm pappersbredd.
  //a_gra

 7. Det är inte så avancerat eftersom det är en färdig rutt för samtliga. Mest en samling med bilder på vad ni själva skall fota och kommer rymmas på en A4

 8. Hei, jeg har bestilt hytte (stuga), er litt usikker på stor den er, men der er det plass hvis noen ønsker 🙂

 9. Tja

  Min lilla Garmin 220 laddar inte ner några rutter. Däremot kan jag lägga in punkter och sedan knappa mig fram allt eftersom. Är det de där 8 punkterna (förutom Heddöla) som gäller?

  Vi ses, Melle

 10. Precis Mel. Vi ska undvika att ladda in rutter utan vi kör på Waypoints för att GPS själv får räkna ut var närmaste punkt är och slippa att vi får göra två rutter då det blir lite långt.

  Tyvärr har jag haft problem med min egen cykel och det har gjort att jag inte kommit ut och kunnat lägga in samtliga punkter för turen. Vi ordnar till detta innan avfärd och jag har oxå dator med mig för att kunna lägga in i GPS:erna i fall det inte fungerar med nedladdningarna.

  Förhoppningsvis finns nya punkter att ladda ner efter midsommarhelgen då jag har varit i området och rekat.

 11. Det är två stycken 4/6 bädds stugor förbokade och följande personer har från XL-forum.se velat dela.
  Jag själv tältar men vi behöver tillgång till kylskåp för matens skull

  Åke och Per-Steinar delar och finns mer plats där kanske. Fyll på med kommentarer.

 12. Perfekt för Tommy och mig. Man känner sig som en Vasaloppsåkare…… Man längtar och gruvar sig samtidigt…

 13. Hej Skye

  När lägger du in sista uppdateringen av rundan eller Waypointsen så man kan ladda ner dom senaste.  Glad Midsommar på dig.

 14. Öppnar för bokning igen och håller öppet till 25:e juni då det verkar smitta av sig på att följa med. Max deltagare blir ändå 25 stycken. Där går snöret.

 15. Det har kört ihop sig på jobbet så jag kommer inte ifrån till helgen.

  Så jag kan tyvärr inte komma till helgen. Men jag önskar er andra en fantastisk tur.

 16. Nej jag måste jobba hela helgen tyvärr. hoppas att det inte ställer till det för dig Magnus med planeringen.

 17. Det är inga problem. Det är ju mat och annat lull-lull som ska beräknas innan bara. Jag får bjuda tillbaka på en grill-tallrik vid senare tillfälle.

 18. hej

  Jag försöker ladda ner waypoints men det går inte något bra. Förra versionen hade med en html-fil som startade mitt google-map. Då kunde jag se turen och även alla wp:s. Går den att få igen?

  Mel

 19. Nu har jag löst det genom att lägga in varje WP för sig som koordinater!

  Tommy och jag är på plats i hyfsad tid och kan köra till affär och sån’t..

  Vi ses!

   

 20. Hallo, takk for opplevelses rik helg. Hyggelige folk å være sammen med. Ser fram til neste tur 🙂

 21. Ja, si det var allt ett riktigt äventyr det 🙂

  Jättetack till Skye & Jörgen för arrangemanget!

  Vägen ner från fjället till Lysebotn var väl kanske inte min ”cup of tea”, men helt klart en upplevelse som man gärna vill ha gjort. Annars en helt fantastisk resa.

  Stort tack också till alla trevliga människor som bidrog till en riktigt härlig och minnesvärd tillställning! Tänk så mycket trevligt folk det finns ändå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.