Har suktat efter en ny i många år men klarat mig bra med det jag har haft men nu när jag provkört så är ju allt bara så mycket bättre. Den gamla var nog allt för trött.. Vad är det då som införskaffats?

lenovo
Lenevo G510, I7 Processor och 8 GB Ram, finns plats för 8 till

Alltid kul med nya grejor och som levererar men. Idag är det inte bara att sätta sig vid datorn och trycka igång den för vad möts jag av. Massa fyrkanter i olika former och färger som tydligen kallas för Appar. Jag vill ju använda PC’n som en dator med program och inte som en surfplatta med appar. Hade jag velat ha en Surfplatta hade jag ju köpt en sån i så fall.. eller Nätbräda som de säger i Norge.

Så hur gör jag? Jag har ingen aning om hur dessa appar fungerar eller hur ställa in dom. Hittade inte ens hur jag kunde ändra färgschemat och då fick jag nog.. Windows 8.1 WTF. Här har nog Microsoft tappat en hel del användare.

Många hade kanske valt att gå tillbaka Windows 7 men två saker använde jag för att kunna få det lite likt och få en miljö som jag är van att arbeta i.

 

 

För det första laddade jag ner Classic Shell.

Program som gjorde att jag fick tillbaka startmenyn och startknapp. 

http://www.classicshell.net/

Detta program tar också bort beteendet om appar och finns inställningar för allt.

 

 

 

Sedan var det att få bort alla appar och rensa. Finns lösning på det också. För kan jag göra nåt med automatik så gör jag hellre det än raderar allt ett och ett och kanske inte lyckas.

Det var nu dags då att inte köra gamla commandprompten som jag trodde utan använda Power Shell och skall köras som Administratör.

Kopiera denna rad och så är det klart. Denna rad rensar allt och förhindrar även nya att komma in
Get-AppXProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage –online

Det finns andra alternativ så jag hänvisar till sidan jag läste. Tack Google.

http://tweakbytes.com/Thread-How-to-Remove-All-Pre-Installed-Windows-8-8-1-Metro-Apps

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: