Telemarksvängar

Passade på att ta ut svängarna häromdagen och utforska Telemark med Freddy som kan vägarna som i sin egen ficka och gav mig en riktig trevlig rundtur.

Började att ta mig till Bamble med båt. Testade Fjordline denna gång från Strömstad till Sandefjord. Väl hemma hos Freddy drack vi lite kaffe och sen bar det av västerut. Vi tog oss till Dalen. Där Norska Varadero klubben hade sin femte träff. Otroligt vackra vyer och fick lite förklaring vad samhället hade för funktion. Elkraft är den stora industrin. Sedan tog vi en annan väg över ett mindre fjäll ner till Fyresdal och en camping där. Hyrde en liten 2-bäddsstuga för 300 kr istället för att slå upp tälten. Det var en otrolig varm kväll. Solen låg och gassade och det var nog +35 där vi satt på den lilla altanen. Ett dopp i det blå var på gång men så gick solen i moln och kom inte tillbaka så vi gjorde kyckling och pasta för att sedan prova fiskelyckan. När myggen gjorde entré var det dags att krypa till kojs.

En strålande morgon dagen efter och begav oss strax efter 11 samma väg tillbaka norrut igen för att sedan vika av västerut mot Suleskard. Det var dags för lite lunch så vi stannade vid en rastplats längs Otra Älv. När vi väl satt där mulnade det på och telefonen gick varm för väderleksrapport. Oväder analkade och alltså ingen mening att fortsätta västerut. Så vi vände på klacken och drog norrut igen och sen öst mot Seljord. Över Hovden och fjällanläggningarna där. Lite kallare än vad vi varit vana vid. Väl framme i Seljord som är känt för sin sjöorm, dvs det samma som sjöodjuret i Storsjön, Jämtland. Såg dock inte till den..

Så vi hyrde en lägenhet då det var ont om hytterna. Tälten gjorde alltså ingen nytta av att de var med på hojarna. Så blir det ibland. Hade ju ”konfat” telefonen via Spotwalla och en skärmdump såg ut så här.
SpotWalla-Norway

Så inväntar alltså bättre väder och rör mig igen på söndag med en annan motorcyklist. Peter från XL-forum. Den här gången kommer vi nog till Lysebotn och får se atlanten om det är klart väder. Har lagt en liten rutt på GPS programmet. Så får vi se om det verkställs.


Visa Lysebotn 2014 på en större karta
Fil för nedladdning.
Lysebotn-Route

Från Bamble rör vi oss sedan mot Kapellskär och XL-träff nummer 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.