logo

”Min gode venn Skye i fra Sverige vil arrangere et treff i Norge 26-28 juni 2015. Helgen er lagt opp til sosialt samvær, uansett mc merke. Lørdagen blir det virkelig en langtur rundt i fjellene i Telemark og over til Agder en tur. Litt sånn mc orientering, ved at man tar bilder av bestemte steder. Det vanker diplom og heder på lørdagskvelden. Jeg  anbefaler alle mine leser selv å gå inn på Skye sin blogg for å lese om dette. Hvis du går på ”Fotoalbum”,  på Telemarktur vil du se bilder av dette flotte fylke.” /Freddy 

Start: 27/6 – 2015 kl 07:00

English site

Skye’s Fjelltur på motorcykel i Norge.
Förhoppningsvis blir det ett årligt event som kan utökas med deltagare allt eftersom men det måste provas och då kanske det blir andra rutter..

Vi samlas i Notodden, Norge på Mc-campingen som finns där 26/6-2015. Karta finns i show/hide details
Utmaningen presenteras på infomöte vid 19-tiden på fredagkväll. Där förklaras allt mer ingående.
Lördagen 27/6 går starten vid 7 och vi är väl tillbaka 13-15 timmar senare. En sträcka på 75 Mil skall köras på en färdig slinga runt i Norges härliga fjellvärld. Slingan går att laddas ned i förväg till GPS men roadboken förklaras och vilka uppgifter som ligger längs vägen att utföra. Vi är behjälpliga att lösa så att elektronik och allt annat fungerar och nåbara på telefon under resans gång

Deltagaren skall ha kamera med sig för att dokumentera vissa platser som angetts. För att bevisa att man har varit där. Till detta tillkommer ett litet ark som förklarar vad som skall finnas på bilden (kallad roadbook) och det visas en bild exakt hur fotot skall se ut plus några andra uppdrag som är hemliga fram till start.

Beroende på hur många deltagare det är så kan man välja att köra rutten själv eller i lag om 3-4 personer. Detta för att förhindra det långa snöre som kan uppstå och väntan på sist i kön är med. Känns alltid tryggare om det finns fler i gruppen i fall någonting händer och den som kör först spårar ju för alla andra. Kan vara skönt med ett avbyte av den som ligger först och variera runt i gruppen. Det här är en snirklig tur, mycket kurvor, upp på fjell och ner igen i serpentiner om vart annat. Så ta det lugnt! Ingen hastighetstävling och vi kör i den trygga tanken. Ska hinna se någonting oxå på vägen. Ett vykort var 20:e sekund utlovas

Starten sker i omgångar. 7,5 minuters mellanrum så att inte grupperna kommer för tätt inpå varandra. Fotografering och tankstopp tar oxå lite tid. 

Typ av hoj spelar ingen roll. En liten grussträcka på ca 5-10 km som är ganska lätt att köra på och som är gjord av en privatperson. MC får köra där gratis.

Lunchstopp ungefär på halva vägen. Mackor med äggröra och bacon som tillagas på medhavt kök, vad annars??Ingredienser delas ut vid avfärd. Ta med matkärl och bestick och vätska. Dricka mycket och några liter i packningen.

Kvällen avslutas med grillning och mycket snack om hur dagen har varit. Liten ceremoni och nån form av diplom eller plakett utdelas för genomförd fjelltur. Därför vill vi ha reda på vilken hoj du kör så att det kan utfärdas på diplomet. 

Finns inga garantier för väder så regnställ kan föredras. Vädret skiftar fort i Västra Norge.
Passagerare är välkomna. Bara att boka två platser med två namn

Priset landar på ett självkostnadspris 350 kr per anmäld förare eller passagerare och ingår gör frukost, lunch, barbeque och roadbook samt dekaler och pris för genomförd körning, samt en frukost innan hemfärd på söndagen.
Återbetalning görs ej och skulle det vara så att det blir förhinder i sista stund så hamnar pengarna i någon välgörenhetsorganisation, typ trafikskadades förening eller vajerräckenas strimlingspris.. 

Egen bokning av stuga eller tältplats

http://www.notoddencamping.com/ 
Använd kommenteringen på sidan för visa om någon kan tänka sig att dela stuga. Brukar finnas två rum i varje stuga.

Nedan följer en liten pliktig anmälning och betalningsanvisning.
Bokningen och fönstret stänger den 22/5 då ska det vara betalt för deltagandet. Detta mångt och mycket för att inte överbeställa saker. Det är självkostnadspris för att hålla nere matkostnader som kan dra iväg i Norge.
Maximerat antal är 20 hojar + två färdledare så först till kvarn.. Kan läggas till en kö-lista, vi får se hur gensvaret är om vi ska skjuta till extra platser.

Väl mött, syns till Fjells!!
Skye & Jörgen

Demovideo:

Länkar, filer till rutten är exempel på hur det kan se ut. Den verkliga rutten kommer ut senare
Ungefärlig rutt i : Google maps

zip-icon-300x252

GPS rutten och koordinaterna till alla delmål som skall fotograferas släpps 25 maj.
Sedan visar man upp med sin kamera vilka kort man tagit under turen och Guld-medalj fås för genomförandet. Vissa mål tillkommer senare och uppdaterar efter hand. Går oxå igenom innan start så att alla har samma och hjälper till att föra över filerna till era GPS:er

 

Bokningen stänger 2015-06-25. Då viss efteranmälan kommit in.

[EVR_SINGLE event_id=”1″]

 

Frågor och funderingar eller nåt vi inte har tänkt på: Lägg en kommentar på bloggen.

 

 Nedan ser du de som har bokat upp sig på Skye’s Fjelltur

[EVR_ATTENDEE event_id=”1″]

 

 

 

 

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: