septembersucktrip
Har passat på de senaste två helgerna att utnyttja termen. Passa på när himlen är blå

Förra helgen fick jag ett meddelande från Norge där fjelltursdeltagarna Bjørn, Ketil och Poul skulle till smögen för en räkmacka. Jag tänkte jag tar en jag oxå och gjorde dom sällskap. Naturligtvis ville inte batteriet på kameran vara med så det blev inte så många

dsc_3132
Ketil
dsc_3131
Bjørn och Poul

Sedan fick ett samtal i veckan som gick från Ivar som tyckte jag skulle hänga med på utflykt till Gästrikeskogarna för lite asfalt och grus. Sagt och gjort, lastade Varaderon på fredag och drog mig upp mot Stockholm och testa slingerbulten på Mc för första gången. Bil har jag kört några gånger, även vinter..

Kommer till Tungelsta, tjatar lite. Janne dyker upp och vi tänkte ta en kort kvällstur. Mörkret inföll rätt fort, hojen började rycka och baktända. Tillbaka till garaget. Kedjan i närmaste slut efter ca 1300 mil, dreven likaså. Dålig fabrikat för lite vikt borde den palla eller är det den kassa stötdämparen som gjort att kedjan gått i botten. Uttänjd och dreven skall jag visa nån annan gång.

Ivar hade ett luftfiler som inte var slängt, ganska fräscht och det satte vi i hojen. Tog väl en stund att få av och på tanken och packa sig iväg upp mot Dragons Gate i utkanten av Älvkarleby. Jonas som skulle med sin V-strom fick problem med hydraulkopplingen så det blev lite mekat men felet gick inte att laga, så han fick linka sig hem igen.

Vidare färd och gruset började. Jag var något för tungt lastad, lite väl pumpade däck så det gick inget bra med att hålla tempot. Så jag körde min egen takt. Sedan jag vill komma hem hel, är väl tankar som finns i bakhuvudet och med kedjeproblemet. Lite bommar som skulle passeras vid sidan av. En bom lyfte vi bort i stolpen, fick ingen bild på det. Ut på fika i Gävle bro och sedan Gästriklands kringligaste väg ut mot Årsunda och senare till Kratte Camp som vi döpte det till.

Vi slog upp tälten, camping wildstyle. Fanns ett vindskydd med tillgång till ved och brasa. Fram med korvar, pilsner och övrig matlagning. Snacka lite skit om dagen och sen gå och lägga sig runt midnatt. Upp vid 7 igen lite frukost och packa ihop. Då börjar jag att leda efter nycklarna till hojen. Hade stoppat dom i fickan men nu var dom borta. En 20 minuters letande, sen av med byxorna. Fickan var nämligen ventilationsöppningen och nu låg nycklarna längst ner vid ankeln. Som tur var, var det sytt där så min värsta farhåga att nycklarna runnit i genom och sen lagt sig under någon tuva. Några svettiga minuter där. Helt klart.

Så färd hemåt. Över Skara-slätten börjar det naturligtvis att blåsa min vana trogen och mycket irriterande. Så det gick lite segt sista timman. Hatar verkligen E20, så det fick bli 49:an över Karlsborg, den är inte trafikerad och går att köra i långt över 100 utan kameror. E20 med sina 80, där medelhastigheten är 60..

Bjuder naturligtvis på bilder. Tack för en kul tur till Lasse och Patrik.
Övriga medresenärer ska ha tack de oxå för gott sällskap. Christer, Jan, Janneboj, Ivar, Stefan och Jonas

Klicka på en bilderna så blir det bildspel !

Kom ut en video efter denna publicering som kan vara kul att titta på. Gjord av Lasse

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: