2016-08-03

Morgonen gryr och vi vaknar. Verkar bli en strålande dag med världens bästa väder. Roger tar på sig ansvaret att tillaga frukost och blir omelett och bacon som alla andra dagar. Bra mat som vi står oss på. Packa ihop sig, städa och titta ut över utsikten. Kommit in fler båtar i fjorden och diskussionen om motorer samt var båtarna hetat och gått förut är morgonpassets ämne.dsc_3031
Upp på Örnevägen och utsiktspunkten för fler foton. Där träffade vi på finnarna jag tidigare snackat med dagen tidigare. Nu flöt det lite bättre då vi hade tolkar i vår grupp, temaordet för hela resan är ändå Perkele! Det kommer lixom ut lite då och då från vem som helst.

Fortsatt marsch till nästa färjeläger och naturligtvis hamnade vi i två grupper varav den ena blev låst bakom husbilar som skulle ut först. Sedan klättringen upp till Trollstigen och sicket väder vi fick. Jag har varit och kört här några gånger tidigare, det har för det mesta varit grått och blött. Idag, var det klarblått och sikten hur lång som helst. Vidare från Trollstigen och ner mot Åndalsnäs passade vi oxå på att ta Trollveggen när vi ändå var i närheten.

En statoil lunch och siktet inställt på Atlanthavsveien och den berömda bron. Jag som egentligen tänkt att vika av och åka västerut efter Geiranger och följa norska västkusten söderut ner mot Bergen och Stavanger. Av detta blev intet då Ralf tyckte jag skulle haka på till Finland istället. Och så fick det bli och fortsatt färd norrut.

Så upp till bron, fota i detta underbara väder och vidare till Kristiansund. Sista biten in hamnade vi på några härligt doserade vägar. Rossi-känslan infann sig men kameran har strulat. Dax att skaffa en ny. Har misstänkt fukt men kan oxå vara nåt spänningsfall i kameran som gör att linsen inte hänger med. GoPron har kanske gjort sitt.. Hängt med i 5 år ändå. Så det blev naturligtvis inga rörliga bilder.

Ny tunnel över till Kristiansund, avgift även för motorcykel vilket var förvånande. Tanke på att det får betalas färjor men allt annat är gratis att passera på Mc så kommer vi ganska billigt undan ändå jämfört hur det varit med bil.
Ligger bakom Ralf i tunneln och ska precis börja klättra uppåt då han helt plötsligt tappar kraft och fart. Tänkte vad är det nu då men det var bara att slå till reserven. Tur att kranen är nåbar med handskar på en Transalp..

Det var så himla gott att sitta i solen när vi kom fram till Atlantens camping. Först hade ju Ralf bokat ett rum men som tur var gick ju detta att byta till en stuga istället och få pengar tillbaka. Av med kläderna, hänga de på tork på hojen. Nån pilsner och på med högtalaren och där kunde man bara sitta och chilla. Moments in life kort och gott.

Nästa del: Raka spåret mot Kvarkendsc_3085Tidigare del: http://bit.ly/2epba0C

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: