route-spotwalla-day4

2016-08-02
Vaknade till liv i Hemsedal. Hittills tur med vädret. Lite blåsigt men ingen nederbörd att tala om. Finska delegationen hade sovit på hotell nere i byn medan vi övriga hyrt en stuga. Dagens färd skulle ta oss till Geiranger medan jag tänkte ta en annan väg över Gaularfjell och på det köra bakvägen via Nordfjordeid och till slutmålet. De övriga fick information om att de skulle köra Tindevegen till Lom och sedan ta sig till Hellesylt för färjan över…

Vi satte fart över Hemsedalsfjellet, blir lite märkligt när jag tittar på höjdmätaren på GPS och befinner oss på 1100 meter och vägen är spikrak och som vilken länsväg som helst. Vid korsningen till E16 gick övriga gruppen mot Övre Årdal medan jag satte kurs mot Sogndal. Stannade och fikade på Shell och ytterligare ett gäng finnar var på tur. Visade sig att även de var på kurs mot Geiranger och kom från Rovaniemitrakten. Är man ute på tur på mc finns det alltid lika själar som är ute på samma äventyr och även om viss språkförbristning så förstår man innehållet i det som sägs.

Nu började lite busväder tillta, kände att det var ont om tid att hinna med dagens mål. Ville inte upp på fjellet med sikt 0 så satte kurs direkt på Nordfjordeid och sedan ut till Davik. Var en del färjor och till slut bestämde jag mig. Får skaffa mig ett Fjord1 kort med förbetalad kredit och halva priset på färjorna. Kommer väl ta ett tag innan dessa transporter har betalat sig men det är ju inte sista gången jag åker färja i Norge. Lika roligt varje gång de kommer fram och skall ha betalt, säger ett pris och så drar jag fram kortet. Ja, sånn ja.. då blir det halva summan. =o)

Lite fika i Davik och så tillbaka mot Geiranger. Kikar lite på Spotwalla och ser att andra gruppen följt mina spår. Alltså missat att ta sig mot Lom. Lite ringande så bestämmer vi oss för att mötas i Nordfjordeid. Stannar till där och ser att färjekön kommer men inga motorcyklar. Sedan börjar förvirringen på vilken väg man egentligen befinner sig på. E39 var det inte alls utan FV15. En liten omväg senare så möts vi och börjar köra mot Hellesylt. Tänkte väl att ska de se Geiranger får de allt åka turistbåten. Det blir 100 kr dyrare för varje år. Kände på mig någonstans att båten gick 18:30 och så var fallet så de sista milen var det till att dra på för att hinna med. Till slut var vi ombord, överfart, fotografering och sedan då till camping. Även det förvirrat när man inte kommer ihåg vilken camping som bokats. Hamnade till slut på fjordens camping, bunkra lite mat, laga till nåt och lite ”kos” med utsikt över Geirangerfjorden.

Dom här vägarna är ju så dokumenterade sedan förut, så det är väl inget nytt. Så blir bilder från sällskapet enbart

Nästa del, Trollstigen i bästa väder

dsc_0942

Tidigare avsnitt:
http://varadero.skye.se/scandinavian-trip-2016-3/

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: