route-spotwalla-day3
https://spotwalla.com/embed.php?id=11ba157984440bcfc8&scale=on&zoom=default&refresh=no

Söndag 31 Juli
Dax att packa ned tält och övrig utrustning och röra sig norrut. Nästa etappmål är Utne Camping för medresenärerna men då det endast ligger 20 mil hemifrån så passade jag på att komplettera min packning, byta lite tvätt och ta vilan på hemmaplan. Det blåste rätt kraftigt på västkusten och E6 denna dag och alla hemvändande turister var tydligen oxå ute med köer som följd då det där med att ligga i omkörningsfil istället för att släppa förbi snabbare bakomvarande är mer standard än att visa hänsyn. I Kungsbacka gav jag upp, sneddade in och körde skogsvägar istället. Då trafiken i stort sett stod helt still och kunde bara tänka mig hur det såg ut utanför Liseberg.

En natt till återhämtning, var rätt trött och startade lite tidigare på morgonen och drog upp mot norska gränsen. Skickade ett meddelande till Ralf vid 8 att jag är uppe strax efter 10. Nu skickades inte detta och inget jag märkte när jag var på hojen heller. I höjd med Fredrikstad möter jag Peter på motsatt sida av motorvägen och då hade jag väl 10 minuter kvar till campingen. När jag når avfarten ser jag en rad motorcyklar och en hjälm jag känner igen. In i en rondell och där hamnar jag mitt i gruppen som är på väg att tanka. Det där är tajming. Ens om vi avtalat tid så hade inte det hänt. Resten av gruppen var bara förvånade att se mig helt plötsligt på bensinstationen och undrade var jag kom i från.

Avfärd mot Moss och färjan till Horten, sen drog jag ut gruppen på småvägar rakt västerut. Blev lite söderut oxå innan vi vände norrut mot Notodden och sedan upp på Gaustafjell, Rjukan, Imingsfjell, Dagali, Geilo för att sedan nå slutdestinationen Hemsedal där vi skulle ta nattvila och härbergera oss.

Härligt gäng detta som jag åkte med. Ralf och Roger från Vasa, Finland. Lasse och Patrik från Gävle och Micke från Umeå. Tillfälligheter och ett visst XL-forum som fört oss samman och skulle bli några härliga dagar till på vägar som de flesta i gruppen inte kört på ännu. Tanken var ju att jag skulle avvika och ta en västlig rutt söderut, nu blev det så att jag hängde på norrut istället. Finland har jag ju inte varit i men det kommer i följande delar av resan.

Lägger även ut en skakig liten video, ger ett visst intryck ändå

Video:

Nästa del, Mot Geiranger

dsc_2961Tidigare avsnitt
http://varadero.skye.se/scandinavian-trip-20162/

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: