Beställde lite grejor från Louis i Tyskland. Såg att de hade aluminummuggar för 25 spänn. Behövde fyra till husvagnen och två i toppboxen. När frakten ligger på 80 kr kan jag lika gärna handla där än att åka till Biltema eller Jula för samma skräp.

Det blev oxå ett längre sugrör att sätta fast på valfri petflaska och en 2 liter reservdunk. Dunkarna är dyra om jag jämför med att jag får en 5 liters för 40 kr men, det skrymmer alldeles för mycket. Fick skickat några kopparpackningar när jag ändå var igång.

€40 gick kalaset på.

 Sedan har mitt bromsok strulat och mittenkolven på bakoket vill inte åka tillbaka. Kontaktade David Silverspares i Suffolk och fick beställt nya packningar samt slitna glidpinnar till oket. Fick ändå köra hojen till Harry i Anten för jag fick inte ordning på det. Han lyckades inte heller så antagligen är det skit i någon ventil någonstans på vägen och fler har haft problem med Dual Combi Brake System – DCBS. Nya slangar och ny ventil går på 4.500:- så då kan jag lika gärna riva skiten. Har ingen användning av systemet alls som var någon förlaga till ABS innan det introducerades.

Blev mycket trevligt bemött av engelsmännen och kvinna på David Silver och kommer få sprängskisser med deras artikelnummer istället för att gå via honda originalparts som blir mycket omständigt.

Jag har oxå pratat med en firma i Hamburg. Motorradteile som säljer framförallt drivpaket och Avgaspuffar från Leo Vince. Hade ett långt samtal på en timma med lite språkförbristning om skillnader mellan hur svenskar och tyskar handlar online. Norska alkoholregler, Airbus A320 serviceschema och att Louis Detlev var nära att gå i konkurs för fem år sedan. De säljer bara kinaskit som Biltema gör menade han men ibland är det bra att åven sådana firmor finns. Kommer hädanefter köpa allt som har med riktiga detaljer till hojen att göra, handla av Motorradteile. Vill ju ha lite nytt ljud och bättre effekt, ett scottoiler system för kedjan, (Biltemas skit bara kladdar.) och K&N luftfilter som är tvätt bart. Ja, det lär väl komma när cashflödet börjar ordna till sig.

Genom ett tillfälle så kom jag över ett par nya öhlins progressiva gaffelfjädrar att stoppa in i gaffeln och få lite bättre vägegenskaper över potthål och dylikt. Får jag bara besiktigat hojen så åker de i snarast. 584,- med frakt. Inte dåligt.

Har haft strul med bilarna. TVÅ punkteringar på samma däck med TVÅ veckors mellanrum. Först en skruv och sen en 10 cm lång koppar tråd rakt in i vänster bak. Sedan läcker det automatlådeolja så den packningen behöver också bytas. Nya sommardäck och det kommer säkert mera.

Tillbaka till hojen. Ska ju ha dimljus till kraschbågarna och nu är de på väg från USA. Räknar med en 1200:- inklusive fästen för att det ska vara ordentligt ljus. Det är en säkerhetsdetalj från min sida. Jag vill bli sedd och inte påkörd i onödan, det har inte jag tid med. Ska ju köra hoj några år till hade jag tänkt.

http://www.ebay.com/itm/290661976096
Den här veckan har gått i ett:

  • Motorcykelmek som gav mig sån träningsvärk efter stått på huk och försökt få till kombibromshelvetet.
  • Modifiering av diverse hemsidor och forum.
  • Fackligt strul med nya arbetsrutiner.
  • Beställning av varor och se till att jag får rätt grejor. Samt att svensk post har glömt av vad service är.
  • Sen har jag ju familj och liten. Just d. x har fått ny telefon. Tog bara 6 timmar att få bukt med hennes dator, Itunes, outlook och få över kontakter.

Henning kommer att starta en ny adventuretouring sida. Kommer sannolikt att stänga mitt forum som är liknande. Hoppas att det kan slå väl ut och att folk skildrar sina resor. Får väl sitt esse i slutet av sommaren när motorcyklister summerar.Syns där eller här

/over and out

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: