LED blinkersmontage på Varaderon

Led blinkers från DX.com

Led blinkers från DX.com

Hade ju köpt ett par ledblinkers när jag beställde massa grejor från DX.com. Kostade ju bara 60 kr så tänkte att det kunde vara värt att testa. Dels är dom mindre än original och så är det lite snyggare och skarpare  ljus bakåt.

Kopplade in dom för att testa men då blinkade de alldeles för fort så jag fick konsultera dels vårt XL-Forum men oxå söka lite information via google. Visade sig att det skulle gå att ha effektmotsånd på 8Ω (ohm) men några så små motstånd hade jag inte liggandes. Testade med ett 300Ω att paralellkoppla över plus och minus på blinkersen men då lyste det bara fast sken. Så blev iväg till Biltema för de hade LED-blinkers relä.

Det fanns två typer av reläer. Ett för europeiska bilar och för japanska. Jag ska ju ha till motorcykeln och tjejerna bakom disk hade mindre aning om nånting så jag tog det för europiska för hade läst det nånstans. Det skulle antagligen inte ha spelat någon roll då min installation är i enklaste laget och det stör inte nånting annat. Att reläet kostade 20 kr mer än vad blinkerserna gör reflekteras det kanske inte över men jag gör det.

42200

Tänkte ju dokumentera denna installation men min kamera funkar inte så bra i mörker. Nu har jag fått lära mig att fota med den manuellt då auto inte fungerar alls men det är försent. Bilderna blev suddiga och ska försöka kunna ta lite bilder i efterhand.

Installation:

Ville inte klippa och skala av originalkabeln till det gamla blink reläet och i sockeln passade mini flatstift. Hade inga sådana hemma så fick klippa till egna som passade.Koppla in var inga svårigheter. Det fanns med ett kopplingsschema och Jord och Plus visste vi så det var ju bara att koppla in den tredje kabeln på 49a. 🙂

Stift som klipptes ned för att passa i sockeln

Stift som klipptes ned för att passa i sockeln

stift

stift

Klippta flatstift och lödade på kabel

Klippta flatstift och lödade på kabel

Egna förlängare

Egna adaptrar för att passa in på nya blinkreläet.

Vulktejp ger tätt och fuktfritt

Monterat och klart. Vulktejp ger tätt och fuktfritt

Gamla blinkers tas av. Fick ta bort hela pakethållaren.

Gamla blinkers tas av. Fick ta bort hela pakethållaren.

Monterade på pakethållaren

Monterade på pakethållaren

blinker närbild

blinker närbild

Lyser bra

Lyser bra

Nu är ju allt färdigt och då kommer jag på att jag kanske skulle göra egna varningsblinkers. Blir till att börja om…

Kopplade in varningsblinkers i samma veva

Kopplade in varningsblinkers i samma veva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.