Denna veckan har gått i ett. Flyttade som sagt ut i onsdags förra veckan och för att få plats med alla grejor jag har får det stuvas om mest hela tiden. Rucklet som jag hyr, (Titta på tidigare bilder) såg ut som fan utvändigt och det var inte bättre invändigt då tidigare hyresgäst skitit i allt det senaste halvåret. Inte nog att det var skitigt överallt, luktade skunk och litet små ruttet så var det dags att sätta igång så att jag fick lite bekvämlighet. Eftersom jag hyr, så gillar ägaren att jag renoverar men att han står för det matrial som går åt för att fräscha upp det.

Första prioritet var vatten. Pumpen hade frusit och sprängts isär så det var första åtgärd att laga och göra den tät. När väl den fungerade så kom nästa problem. Inga blandare fungerade. De läckte som såll och hade naturligtvis frusit sönder de oxå. Plus att att några rör hade sprängts så när väl trycket kom igång sprutade vatten överallt. Det var ingen ”einstein” som bott här tidigare. Hur man nu kan bo under sådana förhållanden. Rengöring och att lyfta ut saker och ting för att komma åt var det ingen som har tänkt på alls.

ToalettToaletten. Att bara lägga mattan fram till kant för att man inte orkar lyfta på toaletten och gå ut och göra rent under och i…

GrisigtSå golvet under hade vittrat sönder av all fukt och allt annat som hamnat där. Ni kan tänka er själva… Så det var bara att riva ut allt. Toalett, handfat, varmvattenberedare, duschkabin och leta rätt på en ny tvättmaskin.
Avlopp från dusch..

Så det var bara att åka att handla, nya blandare, ny matta, lim, kopplingar, rör, slang, verktyg och färg samt att jag tog fram högtryckstvätten och sanera allt. Hittade samtidigt på blocket lite dörrar och fönster i Stora Mellby och fick även med mig lite restmatrial från deras tillverkning av garage, så att jag billigt kunde sätta upp allt. Det är tur att det finns intresse och att jag har de maskiner och resten av verktyg som behövs.

Så jag hade inget vatten först men efter lite funderande för att få ihop kopplingar av olika mått kunde jag göra en ”bypass” så jag hade kallvatten till kaffe och tandborstning. Mars och april har ju inte direkt bjudit på värme, så heller inte i detta hus. Finns en vedkamin som är i minsta laget, otäta och enkelglas fönste och några oljeelement. Säger sig själv att det är som att sova i tält, så sovsäck duger gott. Har duschat på jobbet och fick igång varmvattnet efter fem dagar. För att få ut varmvattnet ur beredaren för att kunna flytta ut den, för att lägga ny matta. Fattar inte att man inte kan koppla loss och flytta på den tidigare. De hade skurit mattan runt och lagt rep för att de skulle suga upp kondensen. Det hade tagit 1 timma så hade de tömt den med en slang som jag gjorde, sen kunde jag flytta ut den själv. Tack och lov har jag haft hjälp av arbetskollegan Johan. Utan honom hade jag max hunnit med en liten del bara, och kanske på sin höjd idag bara kunnat duscha varmt men det har hänt så mycket mer på tre dagar.

Så målat om i toalettutrymmet. Ganska lustigt att tidigare hade bara målat fram till duschkabinskanten. De hade inte ens vågat flytta på den för att komma åt. Så nu är hela rummet vitt, även taket. Ny matta inlagd, porslinet sanerat, avlopp rensat och toan har fått en dörr. Dragit ny el för att få sladdar till tvättmaskin och beredare i rummet. Återstår att byta fönster till 2 glas, måla dörren och flytta ljusomkopplaren till utsidan. Ska även dra fram el till en fläkt, så när lampan lyser går fläkten. Ja, det är ett torp. Lite skit under naglarna får man räkna med, annars hade jag lika gärna kunnat på i en vanlig lägenhet och där kan man ju inte ställa in hojen i vardagsrummet…

Ny Innerdörr installerad
Ny Innerdörr installerad
omgjord toalett, trångt ja men..
omgjord toalett, trångt ja men..

Så.. Färdig med det väsentliga inne och kan nu då äntligen ta hand om köket och sanera det då det inte läcker vatten någonstans, har varmvatten så det går att göra rent. För att kunna göra E i planeringen, så måste A, B, C och D göras först. Inte nog med det, så var det snö på backen, regn och med det kommer leran. Har beställt 8 kubik grus och minigrävare för att skotta undan, lägga markduk och på med gruset för att slippa gå i gyttja varje gång jag ska gå till bilen.

Har ju ett redskapsskjul på tomten. Det var fullt av skräp sen tidigare hyresgäster och fallfärdigt. Har fått låna ett släp och tur är väl det för så mycket som jag kört med det för att hämta, flytta och åka med skräp. Fyllde hela släpvagnen med skit från latmasken som inte ville flyttstäda för att överhuvudtaget få plats med mina grejor. Det finns lite laminatgolv och sådant som jag ska uppdatera och lägga om. För inget är gjort på ett bra sätt. Det var för jobbigt att dra ut spisen och lägga in golvet under istället har man då lagt golvet som en kant. Puh..

Fallfärdigt

Som sagt så har jag inte hunnit med att få ordning inne. Det har varit maskiner och verktyg överallt för att greja till toaletten samt allt annat. Köket står det bara kartonger som väntar på att packas upp men kan inte förrän jag fått städa ur och skrubba spis och göra den ordning jag vill ha det.

Ouppackat tillvidare..
Ouppackat tillvidare.. Märk förtältsvärmaren. Det har varit jävligt kallt..

Tänkte bygga en Friggebod först för att jag skulle kunna förvara motorcykeln i men kunde ju använda byssjan efter noga eftertänksamhet. Vad jag behövde var en bredare dörr, ta bort fönstret och bygga en ramp så att jag kan rulla upp och ner varaderon när jag skall använda den. Vi rev en invändig vägg, rev ut fönstret. Konstaterade att tidigare hyresgäst försämrat byssjan avsevärt genom att inte laga det tak han var tillsagd att göra så det läckt in i ett hörn och rensade även ur sån skit samt att jag ställde upp mina hyllor för grejor och det som inte får plats i själva torpet.

Byssja
Byssja

Ganska enkelt egentligen att göra nya takreglar och ny papp, men icke. Nu är dörrar och mycket annat förstört.

Fönster borta, rev ur allt
Fönster borta, rev ur allt

Rivning och jämna till så vi fick in den nya dörren. Tur att vi har verktygen, för att hålla på med stämjärn hade tagit en vecka. Vad som återstår är att koppla elen och dra en trefaskabel till huset. Ska installera en handske på utsidan och sen kan showen börja. I vilket fall som helst flyter det på bra och vi fick mycket gjort idag på de 9 timmar vi höll på.

Dörr installerad. Inget står ju rakt så vi har fått justera efter bästa förmåga
Dörr installerad. Inget står ju rakt så vi har fått justera efter bästa förmåga

Johan är för jävla duktig och vi kompletterar varandra bra. Han är snabb på att snickra och jag löser det fintekniska och springer runt och letar verktyg i alla lådor som är nedpackade. Så just nu är det en salig röra men det börjar ta sig. Det börjar bli struktur..

Riktigt fin dörr 100 cm bred och bra pris.
Riktigt fin dörr 100 cm bred och bra pris.

Ska fylla i isolering, fixa handtag och lås och eventuellt måla. Köpte ju en kompressor häromdagen. Det var för bra pris att motstå. Har alltid saknat en och nu var det en kampanj jag inte kunde motstå. Ska bli skönt att kunna blåsa rent med tryckluft eller bara måla genom att spraya utsidan.

Så det hann att mörkna. Vi var tvungna att åka och käka en bit mat och sedan gjorde vi klart rampen så att det gick att köra in hojen.

Varaderon fick ett nytt hem
Varaderon fick ett nytt hem

Varit mycket att göra och det får mina tankar att inte tänka på det tråkiga jag just nu upplever. Visst finns dom där, men att hålla på som jag nu gör är terapi. 

Planerna framåt för vintern är att installera en värmepump så jag inte belastar de direktverkande elemententen. För räknar med minst ett år till här innan jag vet var jag ska ta vägen och hur mitt liv går vidare.

En bra karl reder sig själv, det är så sant som det är sagt!

Nya bilder

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: