Har inte varit så mycket fotande och uppläggande här på ett tag. Har varit mer fokus på att styra och framförallt köra och har inte riktigt orkat att sätta mig vid datorn och sortera. Kanske kommer det lite långfilm i nåt inlägg senare i höst.

Har varit mycket åkande flera helger i rad och träffar.

Först hade vi träffen i Lidhult som är förekommande två gånger om året. Gammel-Selma hade jag fått tillbaka och dags att ut och köra med den lite mer grusfittade (kan man skriva så? :-D) varaderon.
Gott sällskap som vanligt med lite gulaschgryta, pilsner och tjöt på fredagkväll och sedan ut på utflyktsrunda runt Bolmen på lördagen. Selma gick inte riktigt rätt, nåt saknades och idén kom om ett hojbyte. Mer om det i nästa del. Först ska jag visa lite bilder.

Som sagt, blev snack om att byta hojar med varandra. Jag ville ha något lättare och behöver ju inte egentligen två hojar av samma sort. Jonas är sugen på en varadero. Sagt och gjort. Helgen efter Lidhult genomfördes ett byte i Askersund.

Selma har ju inte mått så bra och inte haft varken tid eller ork att brottas mer med henne. Hon gick ju ut på fjellturen 2017 som ersättning till Niklas men gick inte riktigt rätt även om det synkades till.
Nu var inte felet större än att en vacuumslang inte monterats och detta lyfte inte ena förgasaren i högfartsläget så nu är Jonas på rull igen med en högprestanda Varadero. Drar ifrån allt..

Vad fick jag då? En 100 kg lättare hoj, mer anpassad för grus och terräng, lite mer frekventa oljebyten och ska även få fart på en trilskandes startmotor. Så hade skitkul på vägen ner från Askersund. Mötte upp Kjell i grannbyn och ut på safari, titta till Bike Trollhättan och sedan ner mot Svartedalen och ha en heldag med skänt brittsommarväder.
Sen självklart så har det varit besök på Nääs, motorträff och även på Fröken Andersson ute i Stora Höga. Ett ånglok skulle ut och värmas upp på jobbet och även konverterat till Xenonljus på Gurli Blueray (Den blå varaderon)

Ett litet filmklipp spelades oxå in på lilla skogsutflykten:

 

Nu i helgen var det dags för den sista träffen för året. Passade på att besöka Ruskträffen i Torshälla för första gången. Var först svårt att komma ut hemifrån då det grävt upp vägen, så samlade lite äpplen på tomten för att ge till hästarna i hagen bredvid. Har varit ett mål tidigare att besöka ”Rusken” men inte klaffat med ledigheter så nu blev det dax. Dags att införskaffa ihopfällbar säng för nu fick jag erbjudande om att dela tält med lite Goldwing-gubbar och rätt skönt att ha kamin i tältet, kan jag lova. Så stort tack till Jan, Stefan, Håkan och Sture som naturligtvis körde sin Diversion

Träffade väldigt mycket trevligt folk, skön stämning och bra väder både Torsdag och fredag. Lördagen kom regnet men då var ju tarpen med att ha utanför. Svartmarschen, poängpromenad med behövlig ficklampa och leta efter reflexer i skogen. Fick även pris som nån delad 7:e plats eller nåt. Frukost, mat fanns och liveband på kvällarna.
Nån sköning stod och bjöd på pannkakor bland tälten som stektes på gasolbrännare.

Som sagt, några minnesvärda helger och nu kommer kylan så inte lika kul att färdas längre sträckor längre. Var riktigt kallt och blött på hemresan på söndagen och satte sig i märgen..

Bilder från Ruskträffen 2017:

Sedan har det handlats en del, fick tips om en hjälm och visade sig bli billig då den var nedsatt och med rabatter på Louis.eu. Kom även ett nytt tält så det stora 5-manna tältet skall säljas då jag inte använder det. Å så lite elektronik förståssssssss…

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: