Så är nu jul och nyårshelgen över för denna gången och man ska tillbaka till vardagen igen. Just nu är det kallt i hela vårt land och termometern visar runt minus 10 mest hela tiden. Det är vackert ute och snön gnistrar och tänker att det är bara 2 månader kvar tills hojen kommer ut igen.

Runar och Lovisa har varit på besök, de har ställt ut på Svenska Mässan och raggat nya kunder. Som vanligt kommer det nya tryck på kläder och vi får se hur resultatet blir.

Vad har hänt mer sen sist? Har tagit och beställt ett nytt kök från IKEA. Runda slängar på 73 000:- ska ut och vi får hoppas att det blir bra. Hittat lite schyssta idéer på Bauhaus med väggpanel istället för kakel och nytt golv och tak blir det oxå. Vi får se vad slutnotan hamnar på. Den 21:a Januari kommer i alla fall skåpen så det blir till att riva ut det gamla och ställa i ordning rummets väggar och tak så monteringen kommer in. Ny el ska oxå dras och sen ventilationstrumma på något sätt men det är nästa bekymmer.

Det nya köket (klicka för nedladdning av ritning)

I väntan på att det ska levereras har jag börjat bygga lite en våning ner. Det så kallade allrummet som blivit studio och lekrum för mig och barnen. Barnen får möjlighet att spela data/Tv-spel/musik. Behövdes ny TV som hittades billigt på Media Markt för 2990:- Den fungerar utmärkt som dataskärm till Serato systemet och har modifierat IKEA möbler och byggt min egen retro Dj bänk för vinylspelning. Serato fungerar så att man kan spela mp3 filer från datorn via skivspelaren. Ganska fantastisk utveckling av tekniken.

Vi har oxå varit på IKEA och inhandlat en liten bäddsoffa som passa bra in i det lilla men mysiga rummet och igår kväll satte jag upp de gamla cd-skåpen på väggen. Krävdes viss modifikation för att få det att passa. Fick vända uppåner på skåpen och kapa 5 cm av hylltaket för att få de att ligga tätt mot väggen, samt förstärka insidan så att de hänger kvar på väggen. Vi får måla dom i vår så att de blir vita och passar in bättre. Givetvis har det varit massa strul i kabeldragningsväg och Murphys lag har gällt hela tiden. Man får alltid göra om det minst 4-5 gånger för att det ska bli rätt.

Nu ska bara Cd skivorna som står i banankartongerna packas upp i respektive skåp och sorteras. Samma gäller vinylskivorna, det är mycket skräpmusik som bara tar plats, så en viss rensning kommer att ske.

Ha det gott så länge!

By Skye

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: