GPS Uppdaterad för 2011

Verkar som jag har löst problemet jag hade i somras med GPS som dog mitt upp i allt. Har letat i varenda inställning och rätt många timmar tills jag hittade lösningen. Micro USB kontakten hade lossnat och laddningen hade alltså ingen skärm alternativt jord. Vilket gjorde att GPS’n var ansluten men inte laddade upp batteriet.

Har nu då införskaffat en ny sladd och det har gjort susen. I samma veva har jag nu uppdaterat kartorna och slängt in de nya för Q1 – 2011. De nya kartorna innehåller fler POI’s än förut så nu kanske jag kan hitta till nya affärer och hitta bensinstationer som inte slagit igen. Fler fördelar är att satelliterna laddar in snabbare och gps’n nu startar mycket snabbare. Nån inställning har jag dock sabbat till och det är TMC funktionen. Den vill inte riktigt hitta några olyckor. Dock tycker jag funktionen var onödig för oftast när det fungerade låg det bara kvar gamla olyckor/köer så att en omväg ibland inte behövdes varnas för. Därför kan jag ha disablat inställningen någon gång då det bara störde i körningen.

GPS’n jag har är en navigon 2310 Max med europa 40 kartor. Uppdateringen som nu är gjord så är den likställd med Navigon 20 plus*. Jag får hoppas att den håller bättre och för att vara en bil-gps sittande under vindskärmen på hojen så tycker jag att den ger mig det jag behöver för de pengar den har kostat. Visst har det varit lite pilligt att hitta var på inställningarna jag ska ändra eftersom navigon inte ger någon som helst support på att kunder ska editera filerna själv. I Mitt läge var jag tvungen, fick inte minneskortet att fungera. Eftersom kartorna blir större och större i filstorlek måste jag kunna använda minneskortet för att utöka kapaciteten. Nu ligger halva kartdatabasen på minneskortet och halva i minnet på GPS’n. Enda jag behövde göra var att lägga en söksträng till var GPS kan hitta resten av kartorna. Å sånt står ju självklart inte i manualen. Thank you Google!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.