Besiktning och Stora holm

Efter ha gjort ett tidigt morgonpass på jobbet åkte jag till det öppna husets mc-besiktning i Partille. Var lite ont om hojar i år och antar att arrangemanget kom lite sent på säsongen samt att det krockade med Stora Holms dagar. Det var dags att rulla in ”varanen” för två-års kontroll. Var ju frost ute i morse och tempen hade klättrat till +12° C och tänkte jag skulle kolla även skyltbelysningen innan jag stack iväg. Naturligtvis hade den gått men hittade en 5W lampa i garaget och bytte snabbt. Konstigt att den lampan alltid slocknar lagom till besiktning…

Iväg till Partille och tog väl 5 minuter så var jag inne och där kollades allt. Beläggen börjar bli slitna fram men tar nog lite mer tid innan de slits ner som Biltemas gjordes bak. Lite tjôt med en av killarna. Han frågade om hel och halvljuskontakten eftersom den brukar krångla. Jag tryckte på den några gånger och han var nöjd. Lämnades över till en annan besiktningsman som var påklädd för provkörning. Fick tillbaka den 3 minuter senare med orden. De går för jävla gott, dom där.. Inte ens ett klagomål på piporna. Skulle kanske testa nångång att inte ha dB-killers i för så himla starkt låter de inte utan. Kostar iofs 200 kr att prova i fall det skulle bli ombesikting. Mätarn stod i alla fall på 84680 Km. Mer blir det.

Åkte sen iväg till Stora Holm. Pratade både med Metzeler om hjälmar och mitt moto-batt batteri samt med michelin om att nu fanns Pilot Road 4 Trail. Outstanding däck. Dessa ska få en chans när det dags för nästa helomläggning. Alltså nästa vår. Har ca 300 mil kvar på mitt bakdäck och ett nytt är på väg. Tänkte byta innan jag åker iväg till Norge.

Sprang på lite folk och tittade mest runt ett varv. Tog lite bilder och åkte hemåt igen via dj-kollegan Kenneth. Fick med mig ett USB minne med musik för att lyssna igenom och lägga på nästa ”Fjords meets Skye”

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.