Skye’s Fjelltur 2016

fjelltur.2016.white
Start: 2/7 – 2016 kl 08:00

English site

Skye’s Fjelltur 2016 på motorcykel i Norge.
Efter succén med 2015 års event och genast när den var avslutad så bestämdes att vi kör denna sommar igen. 
Det var en mycket uppskattad tur som fler borde prova på, till och med så att detta år ökar vi deltagarplatserna till att det är helt fullt..

Vi samlas på Persgårds Camping, Uvdal, Norge nära Rødberg den 1 Juli 2016.
Karta finns i show/hide details

Utmaningen presenteras på infomöte vid ca 19-tiden på fredagkväll. Där förklaras allt mer ingående.
Lördagen 2/7 går starten vid 8 och vi är väl tillbaka 10-12 timmar senare. En sträcka på 50 Mil skall köras på en förutbestämd slinga runt i Hardangervidda och dess härliga fjellvärld. Slingan går att laddas ned i förväg till GPS men roadboken förklaras och vilka uppgifter som ligger längs vägen att utföra. Vi är behjälpliga att lösa så att elektronik och allt annat fungerar och nåbara på telefon under resans gång. Denna rutt och roadbook släpps ca en vecka före start så att ingen kan göra rutten i förväg

Deltagaren skall ha kamera med sig för att dokumentera vissa platser som angetts. För att bevisa att man har varit där. Till detta tillkommer ett litet ark som förklarar vad som skall finnas på bilden (kallad roadbook) och det visas en bild exakt hur fotot skall se ut plus några andra uppdrag som är hemliga fram till start.

Beroende på hur många deltagare det är så kan man välja att köra rutten själv eller i lag om 3-4 personer. Detta för att förhindra det långa snöre som kan uppstå och väntan på sist i kön är med. Känns alltid tryggare om det finns fler i gruppen i fall någonting händer och den som kör först spårar ju för alla andra. Kan vara skönt med ett avbyte av den som ligger först och variera runt i gruppen. Det här är en snirklig tur, mycket kurvor, upp på fjell och ner igen i serpentiner om vart annat. Så ta det lugnt! Ingen hastighetstävling och vi kör i den trygga tanken. Ska hinna se någonting oxå på vägen. Ett vykort var 20:e sekund utlovas

Starten sker i omgångar. 7,5 minuters mellanrum så att inte grupperna kommer för tätt inpå varandra. Fotografering och tankstopp tar oxå lite tid. Därför vill vi ha reda på vilken hoj du kör så att det kan få hojmodeller att passa ihop. 

Typ av hoj spelar ingen roll. Grussträckor kan förekomma som är ganska lätta att köra på då årets tur troligen är sista gången man kan åka över tunnlarna i Norska vegvesen vision om att göra vägarna så enkla som möjligt för trafiken.

Lunchstopp ungefär på halva vägen. I år tar vi med oss egen mat eller köper i grupp. Ta med matkärl och bestick och vätska. Dricka mycket och några liter i packningen. 

Kvällen avslutas med grillning och mycket snack om hur dagen har varit. Liten ceremoni och nån form av plakett utdelas för genomförd fjelltur. 

Finns inga garantier för väder så regnställ kan föredras. Vädret skiftar fort i norska fjellheimen.
Passagerare är välkomna. Bara att boka två platser med två namn

Priset landar på ett självkostnadspris 350 kr per anmäld förare eller passagerare och ingår gör och roadbook samt dekaler och pris för genomförd körning, samt lite andra överaskningar.
Återbetalning görs ej och skulle det vara så att det blir förhinder i sista stund så hamnar pengarna ändå i förberedelser och administration av nästa års tur. 

hytter

Boende:
Har varit i kontakt med campingen och kan då klargöra hur många stugor det behövs reserveras och i nästa steg är det många som gärna delar stuga/hytte
Använd kommenteringen på sidan eller maila för visa om någon kan tänka sig att dela stuga. Det är 4-bädds stugor med kök
Stugpriset ligger på ca 300 kr / dygn som fördelas inom gruppen varav en får bli stugchef
En del återbud har inkommit så inneburit ändringar. 
NY Fördelning: 

Stuga 11

Magnus Somberg

Peter Engström

Håkan Ekstrand

 

Stuga 10

Freddy Klemetsen

Jan Stene

   

Stuga 09

Poul Bjarte Eggesbø

Vigmund Sætre    

Stuga 08

Jarmo Skepparberg

Christer Karlsson

   

Stuga 07

Jan Böjeryd

Ivar Sande

Stefan Wibring

Anders Grahns

Stuga 06

Johan Bengtsson

Roger Johansson

   

Stuga 05

Gunnar Hansen

Thorild Hansen

   

Stuga 04

Ketil Olafsen

Bjørn Erik Bergseng,

   

Stuga 03

Sture Fagrell

Arne Möller

   

Stuga 02

Hans Gärdeus

Martin Gärdeus

   

Stuga 01

Lasse Wallberg

     
         

Gula Huset

Flemming Skovlund x4

Isnes x2

   
         

Tält:

Lars Ivarsson

     
 

Patrik Gustafsson

     
 

Thomas Johnsson

     
 

Johan Karlsson

     
 

Stefan Israelsson

     
 

Sonny Friberg

     

Kan bytas efter behov men här är grunden att stå på

 Fjelltur nyhetsbrev-feb.pdf

 Fjelltur nyhetsbrev-jun.pdf

hyttnummer

Nedan följer en liten pliktig anmälning och betalningsanvisning.
Bokningen och fönstret stänger den 25/6-2016 då ska det vara betalt för deltagandet. Detta mångt och mycket för att inte överbeställa saker. Det är självkostnadspris och en liten avgift gör att folk verkligen kommer och inte avbokar i det sista och tar upp plats för andra som verkligen vill.

Bokningen av plats verkar fungera men inte att nå betalningssidan detta år genom det bokningssystem jag använt mig av. Går att betala manuellt till paypal genom att använda följande adress: fjelltur@skye.se

Maximerat antal är 40 hojar + fyra färdledare så först till kvarn.. Kan läggas till en kö-lista, vi får se hur gensvaret är om vi ska skjuta till extra platser.

Samla vännerna och hojkollegorna och häng på en verkligt kul upplevelse. Många menade på efter förra året att det var något av det bästa de gjort på hoj.

Väl mött, syns till Fjells!!
Skye
Intryck från 2015:

Länkar, filer till rutten är exempel på hur det kan se ut. Den verkliga rutten kommer ut senare
Ungefärlig rutt i : Google maps

zip-icon-300x252

GPS rutten och koordinaterna till alla delmål som skall fotograferas har nu släppts
Tryck på Ikonen för att ladda ner filen som är i zip-format och behöver packas upp
Innehåller fjelltursboken, GPX och OV2 filer. Har ni något annat system till GPS kan ni använda http://routeconverter.de med enkelhet

Bokningen stängd.

 


Mer information av privat karaktär maila:
Fjelltur@skye.se

Andra kommentarer och frågor så kan fältet för kommentarer användas.
http://varadero.skye.se/skyes-fjelltur-2016/#comment

Dessa är anmälda för deltagande för fjellturen

[EVR_SINGLE event_id=”2″]

[EVR_ATTENDEE event_id=”2″]

Follow this blog

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggare gillar detta: